Herbert haalt uit naar Horner en Wolff: 'Achtjarigen die kibbelen op het schoolplein' Opinie
Opinie

Herbert haalt uit naar Horner en Wolff: 'Achtjarigen die kibbelen op het schoolplein'

Herbert haalt uit naar Horner en Wolff: 'Achtjarigen die kibbelen op het schoolplein'

Johnny Herbert denkt dat Lewis Hamilton momenteel een voordeel kent als het gaat om het kampioenschap. Met nog twee races op de kalender heeft Max Verstappen een voorsprong van acht punten op zijn concurrent, maar Hamilton heeft in de laatste races laten zien dat de Mercedes erg lastig te verslaan is. Daarom proberen Christian Horner en Toto Wolff elkaar ook buiten de baan om te verslaan.

'In veel opzichten wil je ze vertellen dat ze volwassen moeten worden', begint Herbert over de aantijgingen van Horner en Wolff naar elkaar toe, tegenover Sunday Mirror. 'Het is als achtjarigen die kibbelen op het schoolplein. De één wijst naar de ander en zegt: 'Kijk eens wat hij doet'. Van buitenaf lijkt het alsof de harmonie in het team wordt verstoord, maar de technici luisteren niet naar dat lawaai. Ze zullen zich uit de naad werken om dat cruciale voordeel voor hun coureurs te vinden.'

'Op bepaalde momenten heeft Verstappen overhand gehad'

Doordat Hamilton wist te winnen in zowel Brazilië als Qatar, verwacht Herbert dat dat effect kan hebben op de focus van Verstappen richting de laatste twee races. 'Op bepaalde momenten dit seizoen heeft Max de overhand gehad, maar hij is niet altijd in staat geweest om zijn dominantie te laten tellen. Max moet van het circuit zijn gekomen met de gedachte: 'Wat moet ik doen om deze man af te schudden?'', aldus Herbert.

Op dit moment denkt Herbert dat de Brit zijn achterstand van acht punten op de Nederlander wel goed kan maken in de aankomende twee races. Daarmee zal Hamilton een historische achtste wereldtitel kunnen binnenslepen. 'Voor mij wordt het zijn grootste triomf', aldus Herbert, die daaraan toevoegt: 'Lewis en Max gaan er tegenaan als twee gladiatoren en dit brengt het beste in beiden naar boven.'

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws