Hülkenberg sceptisch over nieuwe bolides: 'Vuile lucht nog steeds een probleem' Opinie
Opinie

Hülkenberg sceptisch over nieuwe bolides: 'Vuile lucht nog steeds een probleem'

Hülkenberg sceptisch over nieuwe bolides: 'Vuile lucht nog steeds een probleem'

Nico Hülkenberg verwacht dat de nieuwe bolides van 2022 niet heel veel langzamer zullen zijn dan de auto's van vorig jaar. Aankomend seizoen luidt de Formule 1 een nieuw tijdperk in met nieuwe reglementen, waardoor de auto's flink zijn aangepast in hun aerodynamische structuur. Bovendien krijgen de bolides te maken met grotere 18-inch banden. Het doel van de FIA is om het racen spannender te maken door vuile lucht te elimineren, maar Hülkenberg is nog niet overtuigd.

De Duitse coureur heeft de kans gekregen om de nieuwe auto's van dichtbij te bekijken. Daarnaast heeft de voormalig rijder van onder andere Force India en Renault al wat uren in de simulator gezeten. 'De auto's zouden een stuk langzamer moeten zijn en moeilijker om te besturen', zegt Hülkenberg in een bericht op LinkedIn. 'Maar ik heb nog niet gemerkt dat de auto's daadwerkelijk langzamer zijn dan de vorige generatie. Bovendien is het gevoel in de bolide ook niet echt anders.'

Door de vuile lucht achter de auto's te elimineren, zouden de coureurs meer mogelijkheden hebben om de auto voor hen beter te volgen. Hülkenberg is na zijn ervaring in de simulator sceptisch. 'Je kan nog steeds super snel door de bochten heen gaan, waardoor vuile lucht nog steeds een probleem zal zijn. Ik kan het me haast niet voorstellen dat het volgen van een andere auto makkelijker zal zijn met deze snelheden. Ik hoop dat we positief verrast zullen worden.'

Hülkenberg durft niet te voorspellen

Veel mensen binnen de Formule 1 hebben zich al een kleine voorspelling gewaagd. Het veld moet er in het komende seizoen heel anders uit komen te zien. 'De coureur en het team die zich het beste kunnen aanpassen, zullen in het begin de snelsten zijn. Verderop in het seizoen zullen we meer innovaties te zien krijgen en dan zal het veld wat verschuivingen zien. Het is nog te vroeg om iets te voorspellen, maar ik verwacht dat de topteams van vorig jaar weer vooraan zullen rijden', besluit Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws