Binotto ook Ferrari-teambaas in 2022, ondanks organisatorische veranderingen Formule 1
Formule 1

Binotto ook Ferrari-teambaas in 2022, ondanks organisatorische veranderingen

Binotto ook Ferrari-teambaas in 2022, ondanks organisatorische veranderingen

Mattia Binotto zal ook aankomend seizoen de teambaas zijn van het team van Ferrari, laat de renstal weten via een persbericht. Het team uit Maranello maakte maandag bekend dat het een nieuwe organisatorische structuur zal aanbrengen en daarbij blijft Binotto behouden als teambaas. Voor de organisatie komt deze verlengde samenwerking niet als verrassing. Het seizoen van 2022 wordt cruciaal voor de Italiaanse renstal, want sinds 2019 heeft het team geen race meer weten te winnen.

In 2019 nam Binotto het stokje over van Maurizio Arrivabene. De 42-jarige Italiaan is echter al geruime tijd onderdeel van het team van Ferrari. In 1995 kwam Binotto bij de renstal binnen als ingenieur en gedurende zijn tijd bij het team heeft hij enkele stappen weten te maken binnen de organisatie. Dit jaar zal hij voor het derde seizoen op rij als teambaas in de paddock te vinden zijn. De teambaas heeft al sinds het begin van afgelopen seizoen zijn ogen gericht op 2022 en het zal een opluchting voor hem zijn dat hij zelf onderdeel uit maakt van de plannen.

Sinds 2019 zijn de rode bolides niet meer als eerste over de streep gekomen. De Grand Prix van Singapore werd gewonnen door Sebastian Vettel. De Italiaanse renstal was toentertijd in een goede vorm, want ook de thuisrace op Monza en de race op Spa werden gewonnen. Desondanks kwamen die overwinningen niet zonder controverse. Red Bull Racing trok de legaliteit van de motor van Ferrari in twijfel en kreeg uiteindelijk ook gelijk. Het voordeel voor het team was hiermee weg en sindsdien moet de Italiaanse renstal een inhaalslag maken. De derde plaats in het constructeurskampioenschap van afgelopen jaar heeft mogelijk de baan van Binotto gered.

Nieuwe organisatie binnen Ferrari

De bekendmaking van het aanblijven van Binotto is onderdeel van een grote organisatorische verandering binnen de fabrikant. De veranderingen moeten verdere ontwikkelingen bevorderen met het oog op de Formule 1 en de weg naar een klimaatneutraal beleid. 'We willen onze grenzen blijven verleggen, maar tegelijkertijd willen we dichtbij het DNA van Ferrari blijven', zegt CEO Benedetto Vigna in het persbericht. 'De nieuwe organisatie zal onze wendbaarheid vergroten. Dat is cruciaal in het huidige klimaat', aldus Vigna.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws