Ecclestone denkt dat Vettel zijn echte snelheid kan laten zien bij Red Bull Opinie
Opinie

Ecclestone denkt dat Vettel zijn echte snelheid kan laten zien bij Red Bull

Ecclestone denkt dat Vettel zijn echte snelheid kan laten zien bij Red Bull

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat Sebastian Vettel terug moet keren naar het team van Red Bull Racing. Volgens de Brit is dat de enige manier om vast te stellen hoe goed de Duitse coureur daadwerkelijk nog is. De viervoudig wereldkampioen rijdt momenteel bij Aston Martin, maar kon afgelopen seizoen geen potten breken. Sommige mensen vinden dat Vettel moet nadenken over een einde aan zijn Formule 1-carrière.

De Aston Martin-rijder is nog steeds mateloos populair bij de fans van de Formule 1. Desondanks wordt de snelheid van de coureur de laatste jaren in twijfel getrokken. Ecclestone deelt deze mening. 'Hij zit niet in een competitieve auto, dus het is logisch dat we niet meer weten of hij snel is', zegt de 91-jarige Brit bij F1Insider. 'Het is dus moeilijk om te zeggen of hij nog steeds even goed is als vroeger. Eigenlijk zou hij terug moeten keren bij Red Bull.'

In 2015 maakte Vettel de overstap naar het team van Ferrari. Bij de Italiaanse renstal wist de coureur niet dezelfde successen te boeken als bij Red Bull. De viervoudig wereldkampioen wist veertien keer als eerste te finishen en leek in 2017 goede papieren te hebben voor het wereldkampioenschap. Vanaf 2019 ging het bergafwaarts met de Duitse coureur, want teamgenoot Charles Leclerc wist hem consequent te verslaan. In 2020 werd het duidelijk dat het huwelijk tussen de rijder en Ferrari voorbij was.

Het pensioen van Vettel

Vanaf 2021 rijdt Vettel voor het team van Aston Martin. Alhoewel zijn contract werd verlengd voor 2022, is de coureur nog niet zeker van een stoeltje in 2023. Er wordt al even gespeculeerd over een eventueel vertrek uit de sport. 'Vettel moet stoppen wanneer hij dat zelf wil', vervolgt Ecclestone. 'Niemand zal hem moeten vertellen wanneer hij ermee moet stoppen', aldus de voormalig Formule 1-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws