Kalff: 'Als ze onder druk staan raken ze bij Mercedes de weg kwijt' Opinie
Opinie

Kalff: 'Als ze onder druk staan raken ze bij Mercedes de weg kwijt'

Kalff: 'Als ze onder druk staan raken ze bij Mercedes de weg kwijt'

De Grand Prix van de Verenigde Staten leek volgens Kees van de Grint spannender dan het daadwerkelijk was. Volgens de voormalig bandenspecialist van Bridgestone bij Ferrari had winnaar Max Verstappen de race onder controle en grossierden de tactici aan de pitmuur van Mercedes in fouten.

Presentator Allard Kalff geef in Slipstream een voorzetje. 'We hebben het er al vaker over gehad, maar als ze onder druk staan en ze kunnen het niet zelf bepalen, dan raken ze bij Mercedes de weg kwijt. GIsteren heb ik weer een strategische blunder gezien.' Volgens Kalff haalde het team Lewis Hamilton te laat naar binnen nadat Verstappen zijn eerste bandenwissel deed.

Van de Grint is het helemaal met Kalff eens en brandt vervolgens los. Hij vond de race spannend tot rond de elfde ronde, toen Verstappen, die op dat moment vlak achter de toen nog leidende Hamilton reed, zijn eerste pitstop maken. 'Daarna hebben ze bij Mercedes een fout gemaakt', stelt hij. 'De enige spanning daarna was nog dat bij mij thuis mijn vrouw zei dat Hamilton gaat winnen en dat ik zei dat het gelopen is en Verstappen gaat winnen', grapt de analist vervolgens.

Mercedes kwam volgens Van de Grint telkens te laat binnen. Niet alleen bij de eerste serie pitstops, maar ook toen Verstappen zijn tweede bandenwissel deed. ' Ook daar hebben ze weer te lang gewacht en kon ook een kind uitrekenen dat, ondanks dat Hamilton sneller was, hij dat nooit zal redden. Ik vind ook dat ze meteen hadden moeten anticiperen. Dan was de schade misschien beperkt geweest.'

Mercedes rekende niet op 'formidabele' Verstappen

Tot twee keer aan toe kwam Hamilton later binnen voor een bandenwissel dan zijn Nederlandse titelrivaal. Hoewel de zevenvoudig wereldkampioen snel een gat van meerdere seconden dicht kon rijden, kon hij nooit de inhaalactie proberen. 'Het was eigenlijk een kansloze missie als de race normaal was gegaan', stelt Van de Grint.

Volgens de bandenexpert rekende Mercedes niet op de sterke Verstappen, die volgens Van de Grint 'formidabel' rondreed in de Verenigde Staten. 'Hij had een constant tempo en heeft tegen het einde heel goed de accu opgeladen op de goede punten. Toen het er op aankwam, had hij die power. Zelfs met oudere banden bleef hij hem qua rondetijd voor. Hij had het absoluut onder controle. Het was spannend in de zin van of er niets geks tussenkomt.' Dat 'geks' kwam er uiteindelijk ook niet tussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws