Lammers kraakt tactiek van Mercedes: 'Ze hadden Hamilton meer kans kunnen geven' Formule 1
Formule 1

Lammers kraakt tactiek van Mercedes: 'Ze hadden Hamilton meer kans kunnen geven'

Lammers kraakt tactiek van Mercedes: 'Ze hadden Hamilton meer kans kunnen geven'

Jan Lammers zag bij de Grand Prix van de Verenigde Staten veel goede, maar ook slechte keuzes omtrent de strategie in de race. Waar Red Bull adequaat en snel omging met de pitstops, reageerde Mercedes volgens de voormalig Formule 1-coureur traag. De beslissingen bij de teams hadden uiteindelijk veel invloed op de uitslag van de race.

In de recentste aflevering van de NOS Formule 1-podcast blikt Lammers terug op de race, waarin Red Bull al vroeg besloot de banden van Max Verstappen te wisselen. 'Verstappen heeft de race gewonnen tijdens de eerste pitstop. Ze kozen bij Red Bull heel duidelijk voor 'track position' op het circuit met deze actieve strategie. Als ze de kop hadden behouden tijdens de start was het heel anders gegaan, maar ze stopten heel vroeg waardoor ze Mercedes verrasten', analyseert de man uit Zandvoort.

'Track position' was sleutel tot succes

'De positie op de baan was echt alles, want als je eenmaal achter iemand zit, kom je er niet goed dichtbij', legt Lammers uit. 'Dat komt natuurlijk ook door die eerste sector met de snelle bochten. Door alle vuile lucht en oververhittende banden als je achter een auto zit, ben je in veel opzichten beperkt tot het tempo van de auto voor je. Dat kon je ook goed zien in de eindfase van de race, waarbij Hamilton in het begin veel dichterbij Verstappen kwam, maar moeite kreeg zodra het gat maar twee seconden werd.'

Uiteindelijk koos Mercedes bij de eerste pitstop om langer door te blijven rijden, waardoor Verstappen het gat alleen maar groter kon maken. Hierdoor schoot Mercedes zich volgens Lammers in hun eigen voet. 'Het verbaasde mij juist weer dat Mercedes niet gelijk meeging, want als ze een ronde later er gewoon in gaan dan is de schade beperkt. Nu leden ze heel veel schade qua tijd en dus de eerste positie in de race. Ze hadden Hamilton veel meer kansen kunnen geven om direct achter Verstappen aan te gaan.'

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws