Knoors denkt dat Horner Verstappen onder druk zet: 'Hij staat daar niet om te springen' Opinie
Opinie

Knoors denkt dat Horner Verstappen onder druk zet: 'Hij staat daar niet om te springen'

Knoors denkt dat Horner Verstappen onder druk zet: 'Hij staat daar niet om te springen'

Carlos Sainz was in Melbourne een van de absolute uitblinkers. De Madrileen is na de racemaand maar een blinde darm armer en een overwinningsbeker rijker, en zaagt daarmee aan de stoelpoten van Sergio Pérez. De Ferrari-coureur maakte dusdanig veel indruk dat Christian Horner bevestigde dat Sainz een optie voor het stoeltje van de Mexicaan is. Analist Ernest Knoors gaat in op de mogelijkheden voor de Spanjaard.

Sainz staat na Australië op veertig punten, elf minder dan leider Max Verstappen. Dat betekent dat de Spanjaard de leiding in het kampioenschap had kunnen hebben als hij zonder afwezigheid in Saoedi-Arabië daar in de top vier geëindigd was. In die zin is het niet verrassend te noemen dat Horner de voormalige Toro Rosso-coureur overweegt. De 50-jarige teambaas noemde Sainz een 'snelle, werkloze coureur', en gaf aan dat Red Bull soms buiten haar eigen teams moet kijken voor het best beschikbare rijdersduo.

Druk op Verstappen zetten?

Ernest Knoors, analist bij Viaplay, verdenkt Horner ervan dat hij een ander motief heeft om deze uitspraak te doen. 'Ik vind dit een hele interessante', zo opent Knoors in gesprek met Motorsport.com. Knoors denkt dat Horner met deze opmerking niet Pérez, maar de Max Verstappen onder druk probeert te zetten. 'Ik denk dat je dit ook een beetje moet zien in relatie toe de machtsstrijd van Christian Horner met Helmut Marko, en Red Bull Thailand met Red Bull Oostenrijk.

Verstappen sprak recentelijk zijn duidelijke steun uit aan teamadviseur Helmut Marko, en Knoors verwacht dat Horner daar nu op reageert. 'Als Christian (Horner, red.) voelt dat Max Verstappen, Jos Verstappen, en Helmut Marko een beetje druk op hem zetten, kan hij denken: Nou, zo iemand als Carlos Sainz. Als ik die erbij haal, dan heb ik iemand met wie ik potentieel kampioen kan worden.' Dat zou de druk op Max vergroten, want ik denk niet echt dat Max staat te springen om Carlos Sainz als teammaatje te hebben. Ik denk dat daar een groot aandeel politiek bij zit en Christian is natuurlijk politiek heel slim', is de mening van de voormalige Formule 1-engineer.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen en carlos sainz 2015
Is er een kans dat deze twee in 2025, na tien jaar weer herenigd worden?

Sainz naast Verstappen of als vervanger?

Knoors ziet Sainz niet naar Red Bull komen als Verstappen er ook zit. 'Ik denk niet dat het de beste keuze is of de meest voor de hand liggende keuze als teamgenoot van Max', deelt de analist, die de 29-jarige Spanjaard eerder als vervanger ziet van de Nederlander. 'Als Max echt daadwerkelijk zou zeggen, ik ga ergens anders heen, dan zal je met Sainz wel een hele goede rijder hebben. Je kunt hiermee wel wat forceren bij Max. Het is wel een politiek geladen seizoen', beseft de man die voor Ferrari werkte.

De keuze is reuze voor Sainz

Ook als Sainz niet naar Red Bull kan gaan, hoeft de Spanjaard zich weinig zorgen te maken. 'Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken of hij een zitje gaat krijgen. Ik denk dat het lastiger wordt om te kijken op welk paard hij gaat wedden', aldus Knoors. Sainz zal onder meer bij Red Bull, Mercedes, Aston Martin, en Audi op het lijstje staan, en met het oog op 2026 wordt dat dan ook gokken. 'Wordt het Aston Martin? Ga je daar zien dat het in de toekomst echt naar de top doorbreekt? Ga je naar Mercedes? Is dat een team dat de weg naar boven terug kan vinden? Of ga je naar een project als Audi? Ik denk eerlijk gezegd dat gezien zijn staat van dienst en wat hij nu doet, hij genoeg opties gaat hebben.'

'Ik ken het Audi-project een beetje. Ze zijn heel ambitieus, maar het is een project wat echt tijd nodig heeft', vervolgt Knoors. Audi gaf zelf al eerder aan dat ze er in 2027 pas echt zullen staan. 'Uiteindelijk denk ik als je naar Aston Martin kijkt, dat daar veel potentie in zit. Er zit daar een drive achter om wereldkampioen te worden. Sainz is iemand die wereldkampioen wil worden, hij is geen tweede rijder. Hij wil gewoon die kans hebben om kampioen te worden. Dan gaat het een beetje tussen Mercedes en Aston Martin', sluit Knoors af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws