Albers over het coureursbeleid bij Red Bull: 'Ik begrijp de angst voor deze keuze niet' Opinie
Opinie

Albers over het coureursbeleid bij Red Bull: 'Ik begrijp de angst voor deze keuze niet'

Albers over het coureursbeleid bij Red Bull: 'Ik begrijp de angst voor deze keuze niet'

In 2024 rijden alle coureurs weer voor hetzelfde team als aan het einde van 2023. Dat heeft bij veel volgers van de Formule 1 voor teleurstelling en frustratie gezorgd. Voormalig teameigenaar Eddie Jordan noemde het zelfs een schande. Wat Christijan Albers betreft duurt het niet lang meer voordat we een coureurswissel gaan zien.

Albers maakt zich al langer hard voor de komst van Liam Lawson. De Nieuw-Zeelander debuteerde in 2023 als vervanger van Daniel Ricciardo, en gezien de tegenvallende prestaties van de 34-jarige coureur, komen de geruchten steeds serieuzer op gang voor eenzelfde coureurswissel in 2024, ditmaal permanent. In Nieuw-Zeeland wordt er zelfs al over gesproken dat Ricciardo een ultimatum zou hebben gekregen van Helmut Marko, en in Japan en China moet bewijzen dat hij een plekje bij het team verdient.

Lawson verdient zijn plekje

Wat Albers betreft kan die coureurswissel niet snel genoeg komen. 'Ik begrijp niet waar de angst voor deze keuze zit. Ik begrijp het gewoon niet', zo deelt Albers zijn frustraties in de podcast van De Telegraaf. 'Laten we eerlijk zijn: Lawson versloeg in die paar races Yuki Tsunoda. En Tsunoda is constant sterker dan Nyck de Vries en Daniel Ricciardo geweest. Ik zie dat niet goed komen met Ricciardo. Hij heeft het gewoon niet meer', aldus de voormalige coureur.

Ricciardo had in 2021 en 2022 al twee moeizame jaren bij McLaren, en keerde in 2023 terug bij Red Bull Racing als derde coureur. De Australiër zorgde er afgelopen jaar voor dat de druk op De Vries al snel opgeschroefd werd, en na een test in Silverstone, waarbij Ricciardo zelfs nog spinde, kreeg hij snel het stoeltje van de Nederlander aangeboden, waarbij Red Bull-teambaas aangaf dat de achtvoudig racewinnaar een optie voor het hoofdteam kan zijn voor 2025.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lawson verstappen redbull
Liam Lawson is dit jaar actief als reservecoureur.

De verwachtingen zijn echter nog niet waargemaakt door Ricciardo, op een zevende plek in Mexico na. Albers is inmiddels redelijk klaar met de oude teamgenoot van Max Verstappen. 'Wat mij bij een klein beetje irritatie opwekt, is dat hij maar blijft lachen, en activiteiten om het rijden heen doet. Focus gewoon op het racen. Daarna kan je pas weer de lolbroek uithangen', luidt het advies van de analist. 'Als coureur wil je onderduiken, tot je de rest verslagen hebt, en dan kan je je weer laten zien. Bij hem is het juist andersom. Al die activiteiten zijn gewoon pijnlijk.'

Ricciardo zorgt voor trendbreuk

Met zijn ervaring en leeftijd is Ricciardo een vreemde eend in de bijt bij Visa Cash App RB. 'Hij moet gewoon zorgen dat hij de anderen verslaan. Ik vind het gewoon niet fair. Je hebt een Lawson, die fantastisch heeft gepresteerd. Die moet gewoon een kans krijgen, en die krijgt hij dus niet. De hele opzet van het team is om jong talent op te leiden en door te laten stromen.' Red Bull heeft naast Lawson ook nog verschillende andere grote talenten, waaronder Formule 2-coureurs Isack Hadjar en Pepe Martí, en de 16-jarige Arvid Lindblad in de Formule 3.

Hoeveel races verdient Ricciardo nog om zich te bewijzen? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws