Lammers nuanceert achterstand Red Bull: 'Ferrari is ook kwetsbaar' Opinie
Opinie

Lammers nuanceert achterstand Red Bull: 'Ferrari is ook kwetsbaar'

Lammers nuanceert achterstand Red Bull: 'Ferrari is ook kwetsbaar'

Jan Lammers stelt dat Ferrari helemaal niet zo ongenaakbaar is als men denkt. Twee van de drie races werden gewonnen door Charles Leclerc, terwijl Max Verstappen in deze races juist uitviel met betrouwbaarheidsproblemen. De F1-75 lijkt dus niet alleen qua snelheid, maar ook qua betrouwbaarheid voor te staan op Red Bull. Lammers ziet dat de Italiaanse renstal ook kampt met problemen, maar die treffen vooral Carlos Sainz.

De voormalig coureur zag dat het vooral op zondag niet lekker ging voor Verstappen. 'Ondanks dat Max in de buurt zat tijdens de kwalificatie was er nog wel een onderscheid in de race', stelt Lammers bij de NOS-podcast. 'Dat klopte ook met het gevoel, want Max was niet blij met de manier waarop de auto zich gedroeg.' Volgens de Nederlander is dat nog niet een heel groot probleem voor Red Bull. 'Als Verstappen was uitgestapt en had gedacht dat alles wel lekker aanvoelde, maar het gewoon niet sneller kan, dan heb je een probleem.'

Lammers: 'Ferrari alleen snel met Leclerc'

Lammers denkt dan ook dat de Oostenrijkse renstal beter kan. Hij is het dan ook niet eens met de perceptie die de meeste mensen hebben. Ferrari lijkt op het moment onaantastbaar, maar dat is volgens de voormalig Formule 1-coureur niet zo. 'Als je naar Sainz kijkt dan zie je dat hij veel technische problemen heeft. Ferrari is snel, maar alleen met Leclerc. Als die problemen ook bij Leclerc komen dan zul je zien hoe kwetsbaar de Ferrari-bolide is.'

De voormalig coureur weet dan ook zeker dat het wereldkampioenschap nog lang niet gespeeld is. Gevaren zit immers in een klein hoekje. 'Leclerc hoeft maar één foutje te maken en dan nog een technisch probleem te hebben. Dan verliest hij ook gewoon vijftig punten. Als je Sainz wegdenkt dan kan je niet inzien dat die problemen ook zullen voorkomen bij Leclerc. Maar als je kijkt naar de problemen met dat stuurtje van Sainz dan zie je dat ze wel degelijk betrouwbaarheidsproblemen hebben', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws