Leclerc volgens Lammers te dominant: 'Red Bull haalt nu alles uit de kast' Opinie
Opinie

Leclerc volgens Lammers te dominant: 'Red Bull haalt nu alles uit de kast'

Leclerc volgens Lammers te dominant: 'Red Bull haalt nu alles uit de kast'

Jan Lammers zag een oppermachtig optreden van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureur won voor de tweede keer dit seizoen, terwijl Max Verstappen uitviel met wederom een brandstofprobleem. Ook als de Red Bull Racing-coureur niet uitviel, had hij geen kans gemaakt volgens Lammers.

Leclerc reed dominant naar de overwinning vanaf poleposition. Daarnaast noteerde hij de snelste ronde én lag hij iedere ronde aan de leiding. 'Als je zo'n overwicht hebt op de andere rijders, dan is 98 procent voor jou genoeg', vertelt Lammers in de studio van de NOS over Leclerc. 'Verstappen en Sergio Pérez waren daarachter dan weer bezig op 102 procent.' Het kan echter ook té dominant, denkt Lammers.

Leclerc mocht van Ferrari geen nieuwe snelste ronde rijden, omdat hij hem al in handen had. Toch noteerde hij een nog betere ronde in de laatste ronde van de race. Lammers denkt dat Red Bull hierdoor een signaal ontvangt van Ferrari, dat het gat misschien nog wel groter is dan gedacht: 'Dan is het alles uit de kast halen, want dan weet je (Red Bull, red.) dat je een groot probleem hebt. Dat vond ik eigenlijk onverstandig', zegt de oud-coureur over de snelste ronde van Leclerc.

Verstappen kansloos volgens Lammers

Het gat tussen Ferrari en Red Bull was al vrij groot in Australië. Verstappen maakte volgens Lammers dan ook geen kans op de overwinning. Ook niet toen de Nederlander bijna voorbijging aan Leclerc na de tweede safety car-herstart: 'Ook al was Max er voorbijgegaan, Leclerc was er wel voorbijgegaan na twee rechte stukken. Na die laatste ronde zag je hoeveel hij over hard.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws