Sainz steunt Verstappen in Netflix-kritiek: 'Vond de Ferrari-aflevering teleurstellend' Formule 1
Formule 1

Sainz steunt Verstappen in Netflix-kritiek: 'Vond de Ferrari-aflevering teleurstellend'

Sainz steunt Verstappen in Netflix-kritiek: 'Vond de Ferrari-aflevering teleurstellend'

Ook Carlos Sainz is niet te spreken over de Netflix-serie Drive to Survive. Eerder lag de populaire show al onder vuur vanwege publiekelijke kritiek van Max Verstappen, en nu doet de Ferrari-coureur hier nog een schepje bovenop. Volgens Sainz toont de meest recente aflevering over zijn team totaal niet wat voor een groot en historisch team Ferrari is, en dat stoort hem.

'De aflevering over Ferrari in seizoen drie is niet al te best', stelt de Spanjaard in gesprek met GQ Magazine. 'Ik was best teleurgesteld toen ik die keek, want Ferrari is veel cooler, groter en beter dan dat ze doen vermoeden in de show', voegt hij daaraan toe. Wederom is er dus een coureur die vindt dat de werkelijkheid niet getoond wordt in de serie, al gaat het Sainz meer om het specifieke team waar hij momenteel voor rijdt.

Sainz: 'Ferrari op de weg terug'

In de Drive to Survive-aflevering wordt vooral benadrukt dat Ferrari niet op haar best is. Het team eindigde in 2020 immers zesde in de constructeursstrijd, ver ondermaats. 'We verkeren gewoon in een vormdip, ik denk dat alle grote teams in elke sport dat wel eens hebben', verklaart Sainz. 'We doen er dan ook alles aan om die weg omhoog weer in te zetten en de vorm terug te vinden.'

'We zijn bezig om dit team weer naar kampioenschappen te leiden en ik denk dat we een goede atmosfeer binnen het team hebben, met Charles Leclerc en de ingenieurs. In de toekomst kunnen we de topteams weer serieus uitdagen', concludeert de Madrileen. Hij kan het dan ook zeker niet waarderen dat dit niet benadrukt wordt in de serie.

Verstappen: 'Ik wil gewoon dat er feitelijke, werkelijke dingen geportretteerd worden'

De discussie rondom de Netflix-serie werd aangestoken door Verstappen. De Red Bull Racing-coureur belichtte de show negatief voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Amerika. 'Ik heb besloten geen interviews meer af te geven', stelde de Nederlander destijds. 'Er is immers toch niets om te zien. Ik ben geen dramatische man en ik wil gewoon dat er feitelijke, werkelijke dingen geportretteerd worden.' Volgens Sainz is het illustere verleden van het team uit Maranello zo'n feitelijk en werkelijk ding.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws