Niet iedereen kan dominantie Verstappen waarderen: 'Daar stonden de mensen gewoon op' Opinie
Opinie

Niet iedereen kan dominantie Verstappen waarderen: 'Daar stonden de mensen gewoon op'

Niet iedereen kan dominantie Verstappen waarderen: 'Daar stonden de mensen gewoon op'

Max Verstappen en Red Bull Racing zijn in 2024 opnieuw bijzonder sterk uit de startblokken gekomen. Na overtuigende zeges in Bahrein en Saoedi-Arabië beginnen sommige kenners er al in te geloven dat de 26-jarige Nederlander dit seizoen alle races kan winnen. De analisten in de F1 aan Tafel-podcast verschillen daarover echter van mening.

In 2023 won Verstappen negentien van de tweeëntwintig races, maar na zijn sterke start van het seizoen houdt men er rekening mee dat de Limburger dit jaar wel eens alle races zou kunnen winnen. Voormalig profwielrenner Niki Terpstra ziet dat echter niet gebeuren. 'Ik denk dat het vorig jaar al vrij uitzonderlijk was', begint hij. 'Er kan altijd wat tegenzitten en zo slecht is de concurrentie ook niet. Dus als er een foutje wordt gemaakt of tactisch komt het niet uit of ze komen iets anders tegen, dan zit de concurrentie ze op de hielen en zij pakken die kans natuurlijk', denkt de oud-winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen.

Ook muziekdeskundige en F1-liefhebber Ronald Molendijk houdt een clean sweep van Verstappen niet voor mogelijk. 'Dat is alleen maar de bevestiging van hoe goed ze zijn, maar het gaat niet gebeuren', is Molendijk stellig, alvorens hij zijn standpunt kort toelicht. 'Dat komt door de auto's die meerijden en volgens mij gaan de andere teams dit jaar echt nog een stapje maken', aldus Molendijk, die geen steun vindt bij voormalig F1-coureur Michael Bleekemolen. 'Nou ik denk het niet. Ik denk dat Max gewoon alles kan winnen.'

Is F1 saai geworden?

Er wordt over het algemeen met veel bewondering gekeken naar de prestaties van Verstappen, maar niet iedereen geniet van de dominantie van de Red Bull-coureur. Bleekemolen heeft dat naar eigen zeggen recentelijk aan den lijve ondervonden. 'Ik zat toevallig naar de Grand Prix te kijken in het buitenland. Daar zaten wat mensen om me heen en zij stonden gewoon op. Die vonden het niks en dat vind ik niet terecht', zegt de 74-jarige autocoureur, die stelt dat dit ook in andere sporten voorkomt.

'In jouw sport hadden we ook mensen die altijd voorop reden', zegt hij tegen Terpstra. 'Nou zo dominant niet, maar het is bewonderenswaardig. Aan de top komen is supermoeilijk, maar aan de top blijven... het lijkt zelfs met gemak te gaan', reageert de voormalig profwielrenner. 'Maar ik snap dat het voor veel mensen wel saai wordt', zegt Terpstra tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws