Palmer vindt contact tussen Russell en Verstappen opgeblazen: 'Incident van niets' Opinie
Opinie

Palmer vindt contact tussen Russell en Verstappen opgeblazen: 'Incident van niets'

Palmer vindt contact tussen Russell en Verstappen opgeblazen: 'Incident van niets'

Jolyon Palmer vond dat er weinig mis was tijdens het gevecht tussen Max Verstappen en George Russell in de eerste ronde van de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan. De oud-Formule 1-coureur vond het goed en hard racen tussen de twee heren en is verrast dat het contact van Russell voor zo veel schade zorgde aan de RB19 van Verstappen.

Palmer bekijkt het incident in bocht twee tussen de Red Bull-Racing en Mercedes-coureurs terug op F1TV en analyseert. 'Het contact was best subtiel. Het liet verrassend veel schade achter gezien hoe licht het contact tussen de twee was.' De Engelsman denkt dan ook dat dit gewoon hard racen was. 'Als Verstappen de muur in werd geduwd, zou je het zien als incident. Maar dit tikje, dat best flinke consequenties had, lijkt niet al te groot te zijn.'

Volgens de analist werd het contact tussen Russell en Verstappen nogal opgeblazen. 'We hebben veel meer dramatische incidenten gehad met minder schade dan dit incident tussen Verstappen en Russell. Voor mij was dit een incident van niets, voor de stewards was dit eveneens een incident van niets. Het werd absoluut opgeblazen. Voor mij was het gewoon goed en hard racen tussen Russell en Verstappen.'

Russell wijst naar koude banden, wat volgens Verstappen een excuusje is

Iemand die het daar waarschijnlijk niet mee eens is, is Verstappen zelf. De tweevoudig wereldkampioen liet na de sprintrace op zaterdagmiddag al weten dat hij niet te spreken was over het rijgedrag van Russell. De Britse Mercedes-coureur wees naar koude banden voor het veroorzaken van het contact, wat volgens Verstappen vooral excuusjes waren. 'Hij kan dat heel mooi uitleggen, zoals al die Britten dat doen', zei de Limburger daarover.

Test F1TV zeven dagen gratis rond de Grand Prix van Miami! Bekijk ook de andere tv-aanbieders op onze Formule 1-live kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws