Overzicht tijden F1 Grand Prix van Miami 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden F1 Grand Prix van Miami 2023

Overzicht tijden F1 Grand Prix van Miami 2023

De Formule 1 heeft zich voorafgaand aan het weekend in Azerbeidzjan opgemaakt voor een double-header, aangezien aankomend weekend de Grand Prix van Miami op het programma staat. De koningsklasse reist daarmee voor de eerste keer dit jaar naar de Verenigde Staten en zal nog twee keer terugkeren dit seizoen. Doordat de race zich afspeelt in Noord-Amerika zal het voor de Nederlandse kijkers heel laat worden voor de Grand Prix ten einde komt.

De Grand Prix van Miami is het laatste uitstapje voordat het Europese seizoen officieel losbarst. Vorig seizoen was de race op het stratencircuit in de staat Florida ook al de vijfde race van het seizoen. Na eerder al hele vroege races te hebben gehad voor Europese begrippen, staat er nu een late Grand Prix op het programma. De race zal namelijk pas om 21:30u Nederlandse tijd van start gaan, waardoor het einde van de race geschat wordt op ongeveer 23:00u. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Miami 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 20:00u - 21:00u
Tweede vrije training Vrijdag 23:30u - 00:30u
Derde vrije training Zaterdag 18:30u - 19:30u
Kwalificatie Zaterdag 22:00u - 23:00u
Race Zondag 21:30u - 23:30u

Pérez opnieuw in het voordeel?

Een terugkeer naar Miami betekent ook de terugkeer van het bekende format. In Azerbeidzjan werd voor het eerst dit seizoen een sprintrace gehouden, maar de volgende zal nog even op zich laten wachten. Vooral Max Verstappen haalt daarmee opgelucht adem, want de coureur van Red Bull Racing heeft duidelijk laten weten geen fan te zijn van het nieuwe format. Desondanks is het de vraag of hij teamgenoot Sergio Pérez in bedwang weet te houden.

De Grand Prix van Miami wordt immers op een stratencircuit gereden en de Mexicaan heeft laten zien sterk te zijn als de muren op je afkomen. Elke race die de man uit Guadalajara wist te winnen voor Red Bull, was op een stratencircuit. Verstappen heeft echter het voordeel dat hij al eerder wist te winnen in Miami. Vorig jaar was de tweevoudig wereldkampioen te sterk voor Charles Leclerc en Carlos Sainz die voor hem startten. Pérez kwam toen als vierde over de streep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws