Plooij verbaasd door persbericht over Ricciardo: 'Ik heb het echt zes keer gelezen' Opinie
Opinie

Plooij verbaasd door persbericht over Ricciardo: 'Ik heb het echt zes keer gelezen'

Plooij verbaasd door persbericht over Ricciardo: 'Ik heb het echt zes keer gelezen'

Jack Plooij, pitreporter en verslaggever voor Ziggo Sport, heeft in het Race Café recordkampioen Lewis Hamilton verdedigd. Ook de situatie bij Visa Cash App RB kwam ter sprake, waar het passeren van Liam Lawson aan het begin van dit jaar nu ervoor zorgt dat de druk flink opgeschroefd wordt bij de zwakste van de beide RB-coureurs: Daniel Ricciardo.

Hamilton verzamelde in zijn Formule 1-carrière 103 overwinningsbekers en 104 polepositions. Met 197 podiumplekken op zak leek de Brit dit seizoen de eerste coureur te kunnen worden met 200 podiumplekken. Mercedes valt echter vies tegen en eindigde dit seizoen nog niet op het podium. Mocht de Duitse fabrikant een plekje in de top drie kunnen bemachtigen, dan lijkt George Russell daar de grootste kans op te hebben. Na twee races stond Hamilton pas op acht punten, terwijl Russell er achttien had, en gezien de dubbele uitvalbeurt in Australië bleef die score ongewijzigd. In de kwalificaties kijkt Hamilton ook al tegen een achterstand van 3-0 aan.

Talent van Hamilton staat niet ter discussie

Plooij vindt echter dat de 39-jarige niet te snel moet worden afgeschreven na een paar zwakkere weekenden. 'Het is een supergoede rijder. Ik heb die gozer een kartwedstrijd zien winnen met één hand. Koekoek', zegt Plooij over de zevenvoudig kampioen, die een belabberde start van het seizoen meemaakte. 'Ik weet het wel zeker', stelt de verslaggever als gesteld wordt dat Charles Leclerc het lastig krijgt met Hamilton, bij Ferrari in 2025.

Laatste avondmaal van Ricciardo?

Vervolgens gaat het gesprek over op de zwaar tegenvallende Daniel Ricciardo. De ervaren Australiër staat puntloos zeventiende in de stand, terwijl Yuki Tsunoda dankzij een zevende plek is opgeklommen tot de elfde plek in het kampioenschap, op twee punten achterstand van Hamilton. De Japanner staat ook 3-0 voor in het kwalificatieduel. Plooij las echter een nogal verrassend statement van het team na de thuisrace van Ricciardo: 'Ik heb het zes keer gelezen. Er staat echt in het persbericht dat Ricciardo een fantastische race gereden heeft. Net niet in de punten, maar de volgende keer pakt hij ze', zegt Plooij vol ongeloof.

Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos ziet ook veel verschil tussen beide rijders van Visa Cash App RB. 'Yuki (Tsunoda, red.) steelt gewoon de show daar. Yuki kwalificeert beter en racet beter. Ricciardo is een achtvoudig Grand Prix-winnaar!' De analisten verwachten dan ook dat het niet lang zal duren voordat Lawson in het zitje van Ricciardo mag plaatsnemen. Lawson presteerde in 2023 als invaller sterk, maar kreeg geen stoeltje voor 2024.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws