Marko twijfelt niet meer aan legaliteit Mercedes-bolides: 'Stoppen met wijzen' Formule 1
Formule 1

Marko twijfelt niet meer aan legaliteit Mercedes-bolides: 'Stoppen met wijzen'

Marko twijfelt niet meer aan legaliteit Mercedes-bolides: 'Stoppen met wijzen'

Helmut Marko gelooft dat de bolides van Mercedes gedurende het seizoen gewoon legaal waren. Meerdere malen dit jaar trok het team van Red Bull Racing de legaliteit van de W12 van Mercedes in twijfel. Slechts één keer bleek de auto van Mercedes niet te voldoen aan de reglementen en dat was in Brazilië. Buiten die ene keer om kon de Duitse renstal aantonen dat alles in orde was.

Marko twijfelt dan ook niet meer aan de legaliteit van de W12. Op Interlagos kreeg Lewis Hamilton nog een straf, nadat het duidelijk was dat de opening van de DRS te groot was. De Brit werd hierdoor gediskwalificeerd voor de kwalificatie voor de sprintrace. Buiten dat Grand Prix-weekend om werd er niks vreemds gevonden aan de Mercedes-bolides. 'Ik weet zeker dat alles legaal was', wordt Marko geciteerd door Motorsport-total.

In Brazilië was Hamilton om meerdere redenen pijlsnel. Een illegale achtervleugel en een nieuwe krachtbron droegen bij aan de snelheid op de rechte stukken. 'Het was uniek om te zien hoe gemakkelijk Hamilton ons voorbij vloog.' Na de race op Interlagos was het verschil tussen Mercedes en Red Bull niet meer zo groot. 'Alles ging naderhand weer terug naar normaal.'

Alleen Hamilton snel

Desalniettemin blijft de Oostenrijker enigszins verbaasd over de snelheid van de zevenvoudig wereldkampioen. Teamgenoot Valtteri Bottas kon bijvoorbeeld niet tippen aan zijn teamgenoot, ondanks meerdere nieuwe motoren. 'Ik snap dat bijna alles perfect is aan de krachtbron van Mercedes. Maar er zijn zes auto's met de snelste motor en alleen Hamilton leek wonderbaarlijk snel. Zo was het nou eenmaal dit seizoen en we zullen stoppen met wijzen', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws