Verstappen aast op revanche, maar verwacht geen makkelijk weekend in Japan Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen aast op revanche, maar verwacht geen makkelijk weekend in Japan

Verstappen aast op revanche, maar verwacht geen makkelijk weekend in Japan

Max Verstappen reist met veel vertrouwen af naar Japan, maar de coureur van Red Bull Racing verwacht geen gemakkelijk weekend op Suzuka. Volgens de drievoudig wereldkampioen zullen een aantal elementen een belangrijke rol gaan spelen tijdens het raceweekend, maar de 26-jarige Nederlander stelt er helemaal klaar voor te zijn.

In Australië kwam er een einde aan de zegereeks van Verstappen, die met de winst in Melbourne tevens zijn eigen record van meeste achtereenvolgende overwinningen de in Formule 1 hadden kunnen evenaren. Door een remprobleem moest Verstappen de strijd al na een paar ronden staken en daarmee bleef de teller staan op negen zeges op een rij.

Het was voor het eerst sinds het begin van 2022 dat de regerend wereldkampioen niet over de eindstreep kwam, dat was destijds ook op het Albert Park Circuit. 'De laatste race was pech en deze dingen gebeuren', blikt een nuchtere Verstappen in zijn voorbeschouwing op de Japanse GP nog even terug op de vorige race in Melbourne. 'Maar we hebben negen raceoverwinningen op rij behaald, wat een indrukwekkende prestatie is, dus we willen dit weekend nog sterker terugkomen.'

Komend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma en niet alleen is Suzuka één van zijn favoriete circuits op de kalender, maar ook koestert Verstappen warme herinneringen aan de GP. 'Suzuka is altijd een geweldig circuit om op te racen. Als team hebben we hier door de jaren heen veel bijzondere herinneringen gehad, waaronder het winnen van het constructeurskampioenschap van vorig jaar en het winnen van mijn tweede rijderskampioenschap in 2022', noemt Verstappen, die de afgelopen twee edities op overtuigende wijze won, de belangrijkste successen.

Verstappen verwacht grote uitdaging op Suzuka

Kenners verwachten een sterk Red Bull in Japan en ook Verstappen reist met veel vertrouwen af naar Suzuka. Toch denkt de Nederlander niet dat het een eenvoudig weekend zal worden. De Red Bull-coureur legt uit waarom. 'Het team heeft alle vertrouwen in komend weekend op Suzuka. Maar het circuit heeft veel snelle bochten en een hoge bandenslijtage. We moeten ervoor zorgen dat we onze prestaties optimaliseren, vooral met de voorspelde regen voor dit weekend', noemt Verstappen enkele mogelijke spelbrekers op. 'Maar ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en ben klaar voor de strijd om de winst', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws