Stuck: 'Schumacher hoort thuis in een auto die beter is dan Haas' Opinie
Opinie

Stuck: 'Schumacher hoort thuis in een auto die beter is dan Haas'

Stuck: 'Schumacher hoort thuis in een auto die beter is dan Haas'

Hans-Joachim Stuck vindt dat Mick Schumacher in een betere auto hoort dan Haas. Volgens de Duitser kan Haas geen betere coureur krijgen dan Schumacher. Het team liet eerder weten dat het de tijd neemt om het aflopende contract van de Duitser te verlengen. Haas-teambaas Günther Steiner heeft duidelijk gemaakt dat hij verwacht dat Schumacher goed zal presteren voordat het contract van de Ferrari-junior wordt verlengd.

Stuck zegt in een interview met Eurosport.de over de jonge Schumacher: 'Hij heeft dit seizoen zijn kunnen bewezen. Hij hoort thuis in een auto die beter is dan de Haas. Lukt het om wat voor reden dan ook niet om een ander team te vinden, dan moet hij het gewoon nog een jaar met Haas doen. Maar als hij geen ander zitje kan krijgen zou ik het niet begrijpen als Haas hem zou laten gaan, omdat ze niemand beter kunnen krijgen', is Stuck overtuigd.

En hij maakt duidelijk: 'Een jaar niet rijden in de Formule 1 zou fataal zijn. Het zou me verbazen als Schumacher nergens een zitje zou vinden. Hij laat onberispelijke prestaties zien, dat zien de verantwoordelijken. Hij heeft ook een geweldige naam. Een team dat op zoek is naar een jonge coureur kan niets beters doen dan Schumacher te contracteren', voegt de voormalig Formule 1-coureur toe.

Haas heeft geen haast met verlengen van contract Schumacher

Teambaas Steiner liet eerder weten dat het team geen haast heeft met het verlengen van het aflopende contract van Schumacher. Hij wil dat Schumacher goed presteert voordat het contract van de Ferrari-junior wordt verlengd. 'We hoeven niet te wachten op Ferrari', liet Steiner eerder weten aan Racer. 'We beslissen nooit voor de zomerstop als het gaat over onze coureurs en dat gaan we ook dit jaar niet doen. Ik ga er uiteraard met Gene Haas over praten tijdens de zomerstop. Mocht hij besluiten zelf te vertrekken, dan kunnen we daar niks aan doen.'

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws