Tung stellig: 'Het zou me heel erg verbazen als Verstappen zondag niet wint' Opinie
Opinie

Tung stellig: 'Het zou me heel erg verbazen als Verstappen zondag niet wint'

Tung stellig: 'Het zou me heel erg verbazen als Verstappen zondag niet wint'

Ho-Pin Tung zou erg verbaasd zijn als Max Verstappen aanstaande zondag de Grand Prix van de Verenigde Staten niet weet te winnen. Dat vertelt de analist en autocoureur tegenover NU.nl. Hij denkt dat het Circuit of the Americas op het lijf van Red Bull Racing en de kersverse tweevoudig wereldkampioen is geschreven.

COTA staat bekend om zijn lange, snelle bochten en er is een lang recht stuk. De bandenslijtage is bovendien altijd fors. 'Door al deze factoren en ook als je kijkt naar de lay-out zou je haast kunnen zeggen dat dit circuit op het lijf van Red Bull en Verstappen is geschreven', stelt Tung. 'Het zou me heel erg verbazen als Verstappen zondag niet wint.'

Pérez en Leclerc voeren strijd achter Verstappen

Verstappen is wel al zeker van zijn tweede titel, waardoor een overwinning voor het kampioenschap niet veel meer uitmaakt. Wel is de strijd voor P2 nog in volle gang tussen Sergio Pérez en Charles Leclerc. Tung denkt dat eerstgenoemde de strijd wint. 'Natuurlijk is het zo dat Verstappen meer uit die auto kan halen dan wie dan ook. Maar je kan aan Verstappen wel zien wat die auto daadwerkelijk kan. Intrinsiek heeft die auto dus wel de snelheid.'

Daar kan Pérez vertrouwen uit putten, denkt Tung. 'Want de data van Verstappen laten exact zien hoe hij rijdt. Aan de hand daarvan kun je jezelf als teamgenoot dan verbeteren', aldus de Nederlandse Chinees. Pérez heeft momenteel 253 punten in het kampioenschap. Leclerc staat slechts één punt achter de Mexicaanse Red Bull-coureur. De Grand Prix van de Verenigde Staten is zondagavond om 21.00u Nederlandse tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws