Buitenlandse media over nederlaag Verstappen: 'Hij ontzegde Newey zijn afscheidspodium' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media over nederlaag Verstappen: 'Hij ontzegde Newey zijn afscheidspodium'

Buitenlandse media over nederlaag Verstappen: 'Hij ontzegde Newey zijn afscheidspodium'

Max Verstappen eindigde voor het eerst sinds Brazilië 2022 lager dan waar hij startte. In Miami ging Lando Norris er met de hoofdprijs vandoor, terwijl Verstappen enkele foutjes maakte. Daarnaast liet hij zich ook veelvuldig horen via de boordradio. De Limburger kreeg alsnog goede rapportcijfers voor zijn weekend, maar moest Norris bij alle grote buitenlandse media voor zich dulden.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 8,5

In Italië werd voor de race nog de hoop op Charles Leclerc gevestigd om Verstappen te verslaan. De Monegask slaagde daar niet in, maar Norris zorgde er wél voor dat Verstappen niet won. 'De Safety Car kwam op magische wijze op het beste moment voor hem, en dit was het geluk dat hij nodig had om de vloek te breken van vijftien podiums zonder overwinningen. Hij reed een reeks snelste ronden op oude banden, en behield daarna de leiding. Hij verdiende daarmee volledig het geluk waarmee hij zijn belofte inloste', schrijft La Gazzetta dello Sport over de racewinnaar, die een 9,0 kreeg.

Verstappen kreeg met een 8,5 ook een prima cijfer, al vond het Italiaanse medium wel dat de Limburger wat te veel klachten had. 'Het moet een vreemde ervaring voor hem geweest zijn om een race te beëindigen, maar niet te winnen, aangezien dat dit jaar nog niet gebeurd was.' Verstappen had al vier Grand Prix-zeges en twee sprintoverwinningen. 'Daarmee ontzegde hij Adrian Newey zijn afscheidspodium. Verstappen zou wel wat minder mogen klagen', krijgt de 26-jarige als tip mee.

The Race (Groot-Brittannië) - 4e plek

Normaal gesproken rangschikt journalist Edd Straw de coureurs van goed naar slecht, en worden er geen cijfers uitgedeeld. Dat was ook dit weekend het geval, maar Straw zelf was afwezig, en dus verzorgde collega Ben Anderson de rangschikking namens The Race. Dat leverde een zeer verrassend volgorde op, met Oscar Piastri op de eerste plek, voor Charles Leclerc en Lando Norris. Verstappen moest plaatsnemen op de vierde stek. 'Het is bijna beangstigend om te beseffen dat Verstappen eigenlijk nog steeds domineert in een weekend waarin hij niet comfortabel is in de auto en kleine foutjes maakt', aldus Anderson.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen wint sprintrace miami 2024 4
Verstappen won de sprintrace wel.

'Hij kon niet de juiste balans vinden in beide kwalificaties, maar niemand greep de kans om hem te verslaan. Oké, uiteindelijk werd hij in de Grand Prix wél verslagen, maar naar mijn mening lijdt het weinig twijfel dat de Safety Car, waarbij Verstappen track position verloor aan Norris, Verstappen de kans kostte om zijn banden fatsoenlijk op temperatuur te krijgen. Tegen de tijd dat dit lukte, was de race al verloren. Niet zijn beste of meest foutloze weekend, maar alsnog sterk', concludeert de Britse journalist.

Autosport (Groot-Brittannië) - 8

Bij de Britse collega's van Autosport worden wel gewoon cijfers uitgedeeld. Een 10 is bij Autosport een zeldzaamheid, en die werd ook dit weekend niet uitgedeeld. Norris kreeg als enige een 9, terwijl Kevin Magnussen opviel met een 1. Verstappen kreeg een 8, net als Piastri, Leclerc, en Yuki Tsunoda, terwijl Sergio Pérez een 5 kreeg. 'Hij won de Grand Prix niet, maar was niet ontevreden met de tweede plek. Zijn sprintpole en zege in de sprintrace waren routinewerk, maar wel met kleinere marges dan normaal. Hij vermeed contact met Pérez bij de start, maar een fout in bocht 14 deed een paaltje op het circuit belanden, en veroorzaakte blijkbaar schade. Hij kon het tempo van Norris na de Safety Car niet matchen.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 9

Het Duitse Auto, Motor, und Sport deelde wél een 10 uit, namelijk aan racewinnaar Norris. Magnussen kreeg ook bij AMuS een 1, terwijl vijf coureurs een 9 kregen: Leclerc, Hülkenberg, Tsunoda, Esteban Ocon, die het eerste punt voor Alpine pakte, en Verstappen. 'Bij Norris waren er eigenlijk genoeg redenen voor puntaftrek, maar de rest van zijn race was geweldig. Hij hield de banden goed in leven, en viel aan toen hij vrij baan had na de pitstops van de anderen. Daarna had hij het geluk van de Safety Car aan zijn zijde. Daardoor kreeg hij een gratis pitstop.'

Norris was vervolgens ook de snelste coureur. 'De Engelsman toonde zijn tanden en reed 7,6 seconden weg bij Verstappen. Compleet foutloos', zegt AMuS over die stint. 'Hier verdient hij het topcijfer voor, ondanks alle andere fouten. Er waren ook andere onbezongen helden, zoals Ocon, die een WK-punt pakte in de zwakke Alpine, of Tsunoda, die indrukwekkende resultaten pakte in de sprintrace en de hoofdrace.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws