Villeneuve adviseert Andretti: 'Veel beter om Haas te vervangen' Opinie
Opinie

Villeneuve adviseert Andretti: 'Veel beter om Haas te vervangen'

Villeneuve adviseert Andretti: 'Veel beter om Haas te vervangen'

Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve komt met een advies voor Andretti Autosport. Volgens de Canadese oud-F1-coureur doet het Amerikaanse team er veel beter aan om een team dat al op de grid staat te kopen, zoals Haas, dan om te proberen als elfde team in de F1 te komen. Villeneuve denkt namelijk dat Andretti de moderne F1-fan helemaal niks zegt.

Andretti probeert al een lange tijd om als elfde team op de Formule 1-grid te komen, maar lijkt voorlopig die droom niet in vervulling te kunnen laten gaan. De Amerikaanse renstal heeft zelfs de Amerikaanse politiek bij het proces betrokken, maar lijkt voorlopig nog geen stap dichterbij. Oud-wereldkampioen Villeneuve heeft daarom een advies voor Andretti.

'Op dit moment zijn er een paar teams, zoals Haas, die niets toevoegen aan de F1. Het heeft geen imago. Voor iedereen in de industrie is het veel beter om Haas te vervangen door een andere naam. Waarom zou je een elfde team hebben als misschien iemand Haas kan kopen en een betere naam kan geven?', vraagt de Canadees zich af, tegenover Best Payout Online Slots.

Villeneuve ziet de overname van Haas, ook een Amerikaans team, door Andretti als een groot voordeel voor de hele Formule 1. 'Als iemand Haas voor een achterlijke prijs koopt, levert dat voor iedereen een enorme waarde op. Een elfde team zou de waarde alleen maar verdunnen', legt de oud-wereldkampioen uit. 'Je hoeft niet verder te kijken dan dat. Het is business. Audi heeft veel geld uitgegeven om Sauber te kopen en dat heeft waarde gebracht. Dat Haas wordt vervangen door een merknaam is een bonus voor de hele paddock.'

Andretti geen onderdeel moderne F1

Hoewel Andretti als vervangend merknaam voor één van de huidige team wel kan werken volgens Villeneuve, denkt de Canadees niet dat het Amerikaanse merk genoeg naamsbekendheid heeft om een elfde team te rechtvaardigen. 'Andretti is een geweldige naam, maar dat alleen is niet genoeg', legt Villeneuve uit. 'Als ze laatste worden, interesseert het niemand wie hij is. Het is een naam uit het verleden. Vraag iemand buiten de industrie en buiten de Verenigde Staten en niemand kent hem. Het is een deel van de Formule 1-geschiedenis, het is geen deel van de moderne sport. Formule 1-fans die twintig jaar oud zijn, zouden waarschijnlijk niet weten wie hij is. Op dit moment heeft Amerika drie Grands Prix. Een extra Amerikaanse naam levert niets op', aldus de Canadees.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws