Bottas maakt zich geen zorgen over F1-toekomst: 'Audi is bereid om lang te wachten' Formule 1
Formule 1

Bottas maakt zich geen zorgen over F1-toekomst: 'Audi is bereid om lang te wachten'

Bottas maakt zich geen zorgen over F1-toekomst: 'Audi is bereid om lang te wachten'

Valtteri Bottas durft wel op een stoeltje voor 2025 te hopen. De coureur moet wel gauw zijn beslissing maken voor volgend jaar, want met het nieuws dat Nico Hülkenberg voor Sauber gaat rijden, is er nog maar één stoeltje over bij zijn huidige werkgever. Bottas zegt zelf de onzekerheid wel gewend te zijn uit zijn Mercedes-dagen.

Hoewel het 2024-seizoen van de Formule 1 nog niet eens op de helft is, zijn veel teams al bezig met het volgende seizoen, en vooral met welke coureurs ze graag in hun line-up willen hebben. Veel coureurs zijn dit seizoen aan hun laatste jaar van hun huidige contracten bezig, waaronder Valtteri Bottas. Eind april werd bekend dat Hülkenberg vanaf 2025 voor Bottas' huidige team Sauber gaat rijden, dus de Fin heeft steeds minder keuze voor een stoeltje voor volgend seizoen. 'Ik denk dat ik snel een keuze moet maken', erkende Bottas daarom dan ook, tegenover Autosport. 'Er is nog niets getekend van mijn kant, maar ik ben bezig met alle opties en ik moet snel een stap zetten.'

Ondanks dat Sauber voor 2025 dus nog maar één stoeltje in de aanbieding heeft, onthulde Bottas dat het Zwitserse team, en het Duitse Audi dat het vanaf 2026 overneemt, wel op de Fin willen wachten. 'Audi is bereid om lang te wachten. Maar ik kan niet eeuwig wachten, dus dit team is zeker nog een optie, maar ik denk niet dat ik de tijd heb om te lang te wachten, dus daarom wil ik er vaart achter zetten', aldus Bottas.

Bottas niet voor het eerst in onzekerheid

Hoewel de tienvoudig Grand Prix-winnaar nog geen zekerheid heeft over waar hij precies volgend jaar rijdt, denkt hij wel zeker te weten gewoon weer op de grid te zullen staan. 'Ik heb er alle vertrouwen in dat ik een zitje ga krijgen, maar in deze sport is natuurlijk niets bevestigd. Het is nooit honderd procent zeker totdat je getekend hebt. Maar hoe ik de situatie op dit moment zie, maak ik me geen zorgen. Het wordt zeker een interessante week of twee', verklapt de Fin alvast.

Het is niet de eerste keer in zijn Formule 1-carrière dat Bottas nog niet weet waar hij het volgende seizoen rijdt, want de coureur kreeg meerdere keren al eens een eenjarig contract van voormalig werkgever Mercedes aangeboden. 'Het is iets waar je aan went', legt hij uit. 'Het is natuurlijk een veel comfortabeler gevoel als je weet wat er gebeurt, maar tegelijkertijd is het element dat er iets nieuws en spannends aan zit te komen, ook wel leuk. Als je kijkt naar mijn verleden, toen ik normaal gesproken bevestigd werd bij bepaalde teams, is dit nog erg vroeg in het seizoen. Dus als je dingen kunt doen voor de augustusvakantie is dat al mooi meegenomen.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws