Waarom Ralf Schumacher een andere Haas-teamgenoot voor Mick wil dan Mazepin Opinie
Opinie

Waarom Ralf Schumacher een andere Haas-teamgenoot voor Mick wil dan Mazepin

Waarom Ralf Schumacher een andere Haas-teamgenoot voor Mick wil dan Mazepin

Ralf Schumacher is van mening dat Haas afscheid moet nemen van Nikita Mazepin. Na het 2021-seizoen is de voormalige Formule 1-rijder allerminst onder de indruk van de Rus en dat laat hij bij Sky Sports Deutschland duidelijk merken. Er is volgens Schumacher maar één oplossing en dat is dat de Formule 1-coureur vertrekt.

'Mazepin was een goede coureur in de Formule 2, maar in mijn optiek heeft hij zich totaal verkeerd ontwikkeld dit seizoen', zo steekt de oud Williams-coureur van wal bij het Duitse sportmedium. Hij zag in 2021 zijn neef, Mick Schumacher, geregeld zijn collega aftroeven op het circuit. Met vele spins begon de rookie zijn 2021-jaar al slecht, en van enorme progressie is geen sprake geweest.

Schumacher: 'Hij hoeft niet per se in de Formule 1 te rijden.' Wel zal Haas vermoedelijk een verlengde samenwerking met Mazepin zien zitten. Met zijn komst kwam ook hoofdsponsor Uralkali mee. De beursgenoteerde kunstmestproducent, verbonden aan de vader van Mazepin, heeft middels naamsponsoring haar intrede gemaakt in de sport in 2021 en dat levert Haas veel geld op.

Schumacher wil steun voor Mick

Een van de redenen dat Schumacher pleit voor een andere teamgenoot voor zijn neef is vanwege het feit dat hij van zijn collega nu niets opsteekt. 'Haas moet iemand zoeken die Schumacher kan helpen en het team verder helpt. Het is een uiterst lastige taak voor een onervaren rijder om een team en een concept zo te dragen als hij nu doet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws