Wat als Mercedes weer sterk is? 'Lewis zal dan zeer agressief rijden tegen Max' Opinie
Opinie

Wat als Mercedes weer sterk is? 'Lewis zal dan zeer agressief rijden tegen Max'

Wat als Mercedes weer sterk is? 'Lewis zal dan zeer agressief rijden tegen Max'

Lewis Hamilton zal extra agressief rijden tegen Max Verstappen mocht Mercedes weer mee kunnen doen om de overwinningen dit seizoen. Dat is de verwachting van Pedro de la Rosa, die denkt dat Verstappen het juist een stuk voorzichtiger zou aanpakken als hij in een duel terechtkomt met zijn titelrivaal van het 2021-seizoen.

'Lewis zal dan zeer agressief rijden tegen Max, terwijl Max meer aan het kampioenschap zal denken', stelt de Spaanse oud-Formule 1-coureur in de podcast F1 Nation over wat er zou gebeuren wanneer Mercedes weer vooraan meedoet. De la Rosa rekent op een kalmere Verstappen tijdens een gevecht met Hamilton: 'Hij zal een andere versie zijn van zichzelf en racet dan tegen Lewis op dezelfde manier zoals hij dat ook doet tegen Charles Leclerc.'

Verstappen voorzichtiger in duels met Leclerc? 'Hij rijdt nu als een echte wereldkampioen'

De la Rosa is het namelijk ook niet ontgaan dat Verstappen tijdens baangevechten met de Ferrari-coureur minder risico's dan vorig seizoen lijkt te nemen. 'Dat doet hij denk ik niet, omdat het Leclerc is, die hij uit het karten kent en daarom misschien een andere aanpak nodig heeft', is de 104-voudig Grand Prix-deelnemer van mening. 'Dat komt doordat hij nu rijdt als een echte wereldkampioen.'

Verstappens rijstijl in de openingsfase van het 2022-seizoen maakt De la Rosa overigens wel gelukkig: 'Hij racet nu als een echte wereldkampioen. Hij racet anders, omdat hij dat wel moet doen. Hij verdedigt zijn titel en hij moet nu aan de punten denken.' Dat Leclerc niet Hamilton is, zou dus niets te maken hebben met het feit dat Verstappen minder agressief overkomt op het asfalt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws