Schumacher kijkt op van inhaalacties Verstappen: 'Hij moet echt verbeteren' Opinie
Opinie

Schumacher kijkt op van inhaalacties Verstappen: 'Hij moet echt verbeteren'

Schumacher kijkt op van inhaalacties Verstappen: 'Hij moet echt verbeteren'

Ralf Schumacher is kritisch op de inhaalmanoeuvres van Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de Nederlander in Saoedi-Arabië bijna weer telkens dezelfde fout maakte als in Bahrein. Uiteindelijk was Verstappen toch slimmer dan Charles Leclerc in de laatste ronden van de race. Hierdoor boekte de Red Bull Racing-coureur zijn eerste overwinning van het seizoen.

Na de safety car-periode, die volgde na de crash van Nicholas Latifi, zat Verstappen aan de staart van Leclerc. De rijder van Red Bull beet zich vast in de Monegask en liet uiteindelijk niet meer los. Toch zag Schumacher bijna een herhaling van de race in Bahrein. 'Hij probeerde in Jeddah drie keer in te halen in de laatste bocht wetende dat Leclerc DRS zou hebben richting bocht 1', schrijft de Duitser in zijn column bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Dat kan ik echt niet begrijpen.'

In Bahrein was er ook al een gevecht tussen Verstappen en Leclerc. Toen haalde Verstappen de Monegask drie keer in bij bocht 1, waarna Leclerc revanche nam in de vierde bocht. Bij één actie dook Verstappen heel laat aan de binnenkant van de Ferrari-rijder. 'Helmut Marko heeft gezegd dat dit zo was afgesproken tussen Verstappen en zijn ingenieur, maar dat is heel erg vreemd. Ik denk dat hij echt nog wel wat moet verbeteren, want met sommige acties ruïneerde hij echt zijn banden.'

Schumacher: 'Verstappen ruïneerde zijn banden'

Gedurende de laatste fase van de race leek Verstappen wel te leren van zijn inhaalmanoeuvre in de laatste bocht. Beide coureurs verminderde vaart voor de DRS-detectiezone. Toch is Schumacher niet onder de indruk. 'De fouten die hij heeft gemaakt de afgelopen weken hebben mij wel verrast. Ik had juist het gevoel dat Verstappen vorig jaar heel veel had geleerd van zijn inhaalacties. Toch was hij niet zo sterk in Bahrein en Saoedi-Arabië', aldus de ex-Formule 1-coureur.

Verstappen gebombardeerd tot de favoriet voor WK-titel na masterclass in Saoedi-Arabië.

Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws