Windsor neemt harde woorden deels terug: 'Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen' Opinie
Opinie

Windsor neemt harde woorden deels terug: 'Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen'

Windsor neemt harde woorden deels terug: 'Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen'

Peter Windsor kijkt met veel interesse uit naar de manier waarop Max Verstappen de sprintrace aan zal pakken. De Red Bull Racing-coureur zal zaterdagochtend van een voor hem ongebruikelijke vierde plek moeten vertrekken en dat betekent dat de Nederlander meer van zijn bolide zal moeten vragen dan in de afgelopen weekenden.

Zaterdag zal er voor het eerst dit seizoen geen enkele coureur van Red Bull vanaf de eerste startrij mogen vertrekken. Onder kletsnatte omstandigheden kregen Verstappen en Sergio Pérez het niet voor elkaar om een goede ronde te rijden en eindigden respectievelijk slechts als vierde en zesde in de sprintkwalificatie op het Shanghai International Circuit. Toch denkt Windsor dat men zich bij de Oostenrijkse renstal geen zorgen maakt.

Door de mindere kwalificatie van Verstappen belooft de sprintrace een stuk spannender te worden, zo denkt Windsor, die zijn kritiek op het sprintformat na de eerste dag in China deels terugneemt. 'Ik moet bekennen dat ik altijd kritisch op het sprintconcept ben geweest. Ik ben nog steeds niet honderd procent overtuigd, maar als we een reguliere VT2 hadden gehad en het was gaan regenen, dan zou iedereen in de garage blijven staan en zou er weinig actie zijn geweest.'

Kansen voor andere coureurs

Windsor kijkt nu zowaar zelfs uit naar de sprintrace. 'Ik had nooit gedacht dat ik dat eens zou zeggen, maar ik kijk er echt naar uit', is de Britse journalist eerlijk. 'En ik denk dat het heel interessant zal zijn om te zien hoe Max (Verstappen, red.) de race aan gaat pakken, want hij zal niet bij een ongeluk betrokken willen raken. Ook zal hij niet al te veel van zijn auto willen vragen. Hij moet zondag een Grand Prix proberen te winnen. Maar voor Lewis (Hamilton, red.), Lando (Norris, red.) en Fernando (Alonso, red.) is het de uitgelezen kans om de krantenkoppen te halen en een race te winnen', noemt Windsor de coureurs die Verstappen zaterdag zal moeten passeren om een sprintzege te boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws