Winkelman hekelt Britse media: 'Nog steeds ziek dat Max wereldkampioen werd in 2021' Opinie
Opinie

Winkelman hekelt Britse media: 'Nog steeds ziek dat Max wereldkampioen werd in 2021'

Winkelman hekelt Britse media: 'Nog steeds ziek dat Max wereldkampioen werd in 2021'

Rick Winkelman vindt het incident tussen George Russell en Max Verstappen tijdens de sprintrace in Azerbeidzjan enorm opgeblazen. Dat is volgens de commentator van Ziggo Sport vooral te wijten aan de Britse media, die volgens hem nog altijd niet kunnen leven met de titelwinst van Verstappen in 2021.

Russell kwam op de donderdag in Miami nog eens terug op de botsing met de Red Bull Racing-coureur, maar dat heeft volgens Winkelman vooral te maken met het feit dat de media erover beginnen. 'Want er wordt zo veel opgestookt door die Britse media. Die zijn nog steeds ziek dat Max wereldkampioen werd in 2021 en niet Lewis Hamilton. Die beginnen partij voor Sergio Pérez te kiezen. Ik snap Pérez ook wel, dat hij zegt dat hij wereldkampioen kan worden.'

Daar gaat het volgens Winkelman alleen niet om, want juist het partij kiezen voor Pérez draagt bij aan het opblazen van het incident van Russell en Verstappen. 'Die twee hadden gewoon een normaal gevecht, hebben het daarover gehad, maar die Britten zitten constant te pompen van alles anti-Max', hekelt de commentator het werk van de Britse media.

Waarom Verstappen en Russell geen probleem met elkaar zouden hebben

Winkelman heeft ook niet de indruk gekregen dat er een probleem is tussen Russell en Verstappen naar aanleiding van hun contact en woordenwisseling in Bakoe. 'Die generatie met Russell en Charles Leclerc, die rijden al zo lang tegen elkaar... Die hebben al zo vaak dit soort akkefietjes gehad. Die gaan gewoon goed met elkaar', is Winkelman zeker in het Race Café.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws