Horner houdt zijn hart vast: 'Dat kan een totale loterij creëren' Formule 1
Formule 1

Horner houdt zijn hart vast: 'Dat kan een totale loterij creëren'

Horner houdt zijn hart vast: 'Dat kan een totale loterij creëren'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt niet dat zijn team het dit weekend makkelijk gaat krijgen. Mercedes sloot de eerste training als snelste af, en Ferrari wist met beide auto's bij de beste vier te eindigen in de tweede sessie. Ferrari-coureur Charles Leclerc pakte daarnaast beide polepositions in Azerbeidzjan en was ook vorig jaar in Miami de snelste op de zaterdag. Horner maakt zich daarnaast ook zorgen over de staat van het asfalt.

In de internationale persconferentie voor teambazen liet de 49-jarige teambaas van Max Verstappen zijn licht schijnen op het restant van het weekend. Nadat de Formule 1 vorige week in Azerbeidzjan in het vernieuwde sprintformat de kwalificatiesessie al op vrijdagavond had ingeroosterd, hebben de teams dit weekend de kans om weer drie trainingssessies van een uur af te werken, voordat het er in de kwalificatie echt om gaat.

De teambaas van Red Bull beseft dat zijn team als favoriet gezien wordt nadat Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez onderling de buit verdeelden in de eerste vier races, maar is enigszins op zijn hoede nadat Ferrari in Bakoe duidelijk een stap vooruit had gezet. Het Italiaanse team heeft daarnaast upgrades meegebracht naar Florida, in tegenstelling tot Red Bull. 'We verwachten dat Ferrari erg snel zal zijn', meent Horner. 'Deze energie past bij hun sterktes, vooral in de kwalificatie.' Red Bull heeft wel een groot voordeel qua topsnelheid, en zal dus nog voldoende kansen hebben in de race als het de poleposition misloopt.

Dreiging van regen

Een extra factor in Miami is de staat van het asfalt. Vorig jaar vond de eerste editie plaats, en begaf voornamelijk in bocht zeventien, bij het opkomen van het rechte stuk, het asfalt het steeds meer. Dit jaar is het gehele circuit opnieuw geasfalteerd, maar de verwachting is dat het opnieuw een belangrijke rol kan spelen in het vervolg van het weekend, gezien de hoge temperaturen in Miami. 'Ik denk ook dat het interessant gaat zijn om te zien hoe de nieuwe asfaltlaag het houdt in de race. Ik geloof dat er een grote dreiging van regen is op de zaterdag, ofwel dat het pas op zondag valt, en op deze asfaltlaag kan dat een totale loterij creëren. Ik denk dus dat er veel variabelen zijn, maar Ferrari ziet er uiteraard vrij snel uit. De coureurs van Toto (Wolff, red.) zetten aan het einde van de eerste sessie ook goede tijden neer, dus het wordt interessant om te zien hoe de rest van het weekend zich ontvouwt.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws