Russell gaat rijstijl niet aanpassen na incident met Verstappen: 'Ik deed wat ik moest doen' Formule 1
Formule 1

Russell gaat rijstijl niet aanpassen na incident met Verstappen: 'Ik deed wat ik moest doen'

Russell gaat rijstijl niet aanpassen na incident met Verstappen: 'Ik deed wat ik moest doen'

George Russell gaat zijn rijstijl niet aanpassen na het incident met Max Verstappen tijdens de sprintrace in Azerbeidzjan. De coureur van Mercedes denkt niet dat hij al te veel verkeerd heeft gedaan tijdens zijn inhaalpoging op de coureur van Red Bull Racing. Aankomend weekend verwacht Russell niet weer te strijden met Verstappen, de coureur hoopt vooral het gevecht aan te kunnen gaan met Aston Martin en Ferrari.

Het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan werd voor Russell gekenmerkt door het incident met Verstappen. De coureur van Mercedes zegt dat hij in de toekomst niet anders zal racen. 'Ik zal blijven racen zoals ik altijd al heb gedaan', geeft Russell aan bij de persconferentie van de FIA. 'Er is veel gezegd over dat contact op de baan, maar voor mij is het allemaal gegaan zoals het hoort. Ik probeerde de inhaalactie en voltooide deze. Ik deed wat ik moest doen. Contact hoort bij het racen, zelfs als hij heel boos werd.'

Russell: 'Hoop te strijden met Ferrari en Aston Martin'

Naast het feit dat de sprintrace niet zonder incident werd afgesloten, kende de jonge Brit een matige kwalificatie op de vrijdag. Russell werd uitgeschakeld in Q2, terwijl het op zaterdag juist beter ging. De redenen voor de verschillen tussen de twee dagen zijn nog niet duidelijk bij de Duitse renstal. 'Ik weet het niet zeker, maar het gaat over kleine verschillen. We misten Q3 met vier duizendsten en het zou een compleet ander verhaal zijn geweest als we het hadden gehaald.'

'Ik zou waarschijnlijk in de top-zes gekwalificeerd hebben, maar onze auto is niet snel genoeg en we moeten blijven verbeteren', geeft de enkelvoudig racewinnaar vervolgens toe. Vorig jaar eindigde Russell op de vijfde plek in Miami en de coureur hoopt dat weer te kunnen bewerkstelligen. De strijd van Mercedes is echter niet met Red Bull. 'Ik hoop dat alles dit weekend soepel verloopt, om te strijden met Ferrari en Aston Martin', aldus Russell.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws