Daruvala vertrokken bij Red Bull: 'Dan is het normaal om de samenwerking te beëindigen' F2 & F3
F2 & F3

Daruvala vertrokken bij Red Bull: 'Dan is het normaal om de samenwerking te beëindigen'

Daruvala vertrokken bij Red Bull: 'Dan is het normaal om de samenwerking te beëindigen'

Jehan Daruvala maakt vanaf dit jaar geen onderdeel meer uit van het Red Bull Junior Team en dat kwam naar eigen zeggen niet als een verrassing. De coureur uit India was tot en met vorig seizoen nog een protegé van het team uit Milton Keynes, maar in aanloop naar zijn vierde seizoen in de Formule 2 besloot Helmut Marko niet te verlengen met de 24-jarige.

'Dat besluit was geen verrassing voor mij', laat Daruvala weten aan Evo India. Het gesprek met Marko over het niet verlengen van zijn contract ging best eenvoudig. 'Ik ben ook niet boos, het waren drie mooie jaren samen. Als ik vorig seizoen niet werd gediskwalificeerd in Oostenrijk, werd ik derde in het kampioenschap. Had dat mijn carrièrepad kunnen veranderen? Wie weet.'

Voor zijn gevoel had Daruvala vorig seizoen zijn beste jaar in de Formule 2 wat betreft het racen. 'Maar ik had gewoon niet het juiste pakket. Ik had gehoopt dat ik met een overstap naar Prema de kans zou krijgen om voor het kampioenschap te vechten, om daarna naar de Formule 1 te gaan. Maar het is wat het is. De resultaten waren er niet, dan is het normaal om de samenwerking te beëindigen.'

Daruvala wil teamgenoot en Red Bull-talent Hauger verslaan

Daruvala verhuist komend Formule 2-seizoen opnieuw van team en verruilt Prema Racing voor het Nederlandse MP Motorsport, dart vorig seizoen het teamkampioenschap won. Dennis Hauger verhuist toevallig met hem mee én is bovendien nog wel Red Bull-junior. 'Mijn doel is om hem zo veel mogelijk te verslaan om te bewijzen dat ik nog wel onderdeel had moeten blijven van het Red Bull-programma', besluit Daruvala.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws