Horner is tevreden met juniorenteam: 'Er zijn een paar jongens om op te letten' Formule 1
Formule 1

Horner is tevreden met juniorenteam: 'Er zijn een paar jongens om op te letten'

Horner is tevreden met juniorenteam: 'Er zijn een paar jongens om op te letten'

Hoewel het juniorenteam van Alpine momenteel een beetje een ramp is, gaat het Red Bull Junior Team beter. In de Formule 2 maakt Jehan Daruvala nog kans om tweede te worden en in de Formule 3 werd Isack Hadjar vierde met slechts 16 punten achterstand op de kampioen. Volgens de teambaas is het programma erg belangrijk.

'We blijven investeren in jongeren', begint Christian Horner, geciteerd door RaceFans. 'We hebben een aantal geweldige jongeren in het programma, voornamelijk vanaf het karten of coureurs die de overstap naar de Formule 4 maken', zo legt hij uit.

'Ik denk dat het iets is dat Red Bull Racing zo goed heeft gedaan: deze kinderen een kans geven, investeren in jong talent en kansen geven die ze anders niet zouden hebben gehad', vertelt Horner trots. 'Er zijn een paar jongens om op te letten' gaat de teambaas verder. 'Ik bedoel, Hadjar heeft dit jaar in de Formule 3 een geweldig debuutseizoen achter de rug', noemt hij als voorbeeld.

Horner: 'Hij had een moeilijk jaar, maar is een talent'

Dat is echter niet de enige jonge coureur die hem is opgevallen. 'Ik denk dat Ayumu Iwasa in de Formule 2 een opvallende coureur voor mij is en dat zijn slechts twee van de jongens bij ons het programma', vervolgt een tevreden Horner.

Toch presteert niet iedere coureur zoals hij gehoopt had. 'Liam Lawson had een moeilijk jaar, maar hij is een absoluut een talent', zo vertelt Horner. Ook de Formule 3-kampioen van 2021 presteerde niet zoals de Brit hoopte. 'Dennis Hauger was een beetje teleurstellend in de Formule 2 na zo'n dominant jaar in de Formule 3, maar hoeveel procent van die resultaten ligt aan hem en hoeveel komt door zijn auto?', vraagt de teambaas zich tot slot af. Wie weet zien we over een paar jaar dus weer nieuw talent van het Red Bull Junior Team in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws