'Moeilijk voor Piastri om reputatie vast te houden als het niet goed gaat tegen Norris' Opinie
Opinie

'Moeilijk voor Piastri om reputatie vast te houden als het niet goed gaat tegen Norris'

'Moeilijk voor Piastri om reputatie vast te houden als het niet goed gaat tegen Norris'

Oscar Piastri maakt al een grote indruk op de Oostenrijkse F1-expert en BMW-fabriekscoureur Philipp Eng. De Australiër maakt aankomend seizoen zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren en op basis van zijn resultaten in de opstapklassen heeft Eng hoge verwachtingen van het talent.

De 32-jarige Eng ziet dat Piastri al vroeg heel veel lof krijgt uit verschillende hoeken. Zelf is hij ook lovend over de 21-jarige. 'Als ik kijk hoe hij door de opstapklassen kwam, deed hij dat als een warm mes door de boter. Dan heb je wel iets in het vat zitten', vertelt Eng aan Speedweek.com. Piastri won vrijwel alles wat er te winnen viel waaronder de Formule 3 en Formule 2 in respectievelijk 2020 en 2021.

Eng behoort tot de mensen die ervan overtuigd zijn dat Piastri weer voor Australisch succes kan zorgen in de Formule 1. Daniel Ricciardo, die toevallig door Piastri vervangen werd, was de laatste Australische coureur met een overwinning. Wel is er volgens Eng één grote uitdaging voor Piastri in zijn debuutseizoen en dat is de enorme druk die op hem komt te staan.

Piastri krijgt te maken met Norris

Piastri staat dan wel bekend als toptalent, maar hij krijgt ook een toptalent als teamgenoot in de persoon van Lando Norris. 'Hij is een vaste waarde en de Engelsman rijdt constant op een hoog niveau. Ik zie de situatie zo: als Piastri zich in het eerste jaar staande kan houden tegen Norris, dan weet iedereen waar Oscar van gemaakt is. Als het tegen Norris niet zo goed gaat, zal het voor Piastri moeilijk worden om zijn grote reputatie vast te houden.'

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws