F2 in Bahrein | Zhou wint bizarre race, Verschoor geeft podiumplaats net uit handen

F2 in Bahrein | Zhou wint bizarre race, Verschoor geeft podiumplaats net uit handen

Ook de Formule 2 rijdt aankomend weekend in Bahrein. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, wordt de klasse voor Nederlandse F1-fans wel steeds interessanter. Met de aanwezigheid van Bent Viscaal en Richard Verschoor hebben we namelijk genoeg talent van eigen bodem tussen de racetalenten rijden. Middels F2 in Bahrein spelen wij de meest recente updates door van het Formule 2-raceweekend.

14:00 (27/03) | Zhou wint bizarre race, Verschoor geeft podiumplaats net uit handen

Guanyu Zhou heeft de Feature Race gewonnen in de Formule 2. In een bizarre race, waarin veel gebeurde, lukte het Richard Verschoor net niet om in de top drie te eindigen. Daniel Ticktum werd tweede, en stond ook nog 'under investigation' na een incident in de slotfase met Oscar Piastri. Uiteindelijk kreeg Ticktum geen straf, waardoor Verschoor het toch echt moet doen met de vierde plek.

Meteen al bij de start was er genoeg actie te zien. Robert Schwartzman reed in op Roy Nissany, die daardoor een spin maakte en uitviel. Dat zorgde voor de eerste safety car op de baan en uiteindelijk ook voor een straf voor Schwartzman. Uiteindelijk vond er vooral voorin een strijd plaats om de eerste plek. Christian Lundgaard en Felipe Drugovich gingen een paar keer zij aan zij.

Nadat er een tweede safety car op de baan kwam, wist Verschoor te profiteren. Hij reed daarvoor ergens in het middenveld, maar kwam door de safety car zelf vooraan te liggen. Het leek er dan ook even op dat de Nederlander serieus kans zou maken op misschien wel de overwinning. Uiteindelijk leek een podiumplaats er nog in te zitten, maar ook Liam Lawson ging de MP Motorsport-coureur nog voorbij.

21:40 (27/03) | Lundgaard krijgt P2 plots terug van stewards, Verschoor naar P5

Zaterdagavond zijn de stewards teruggekomen op de straf die ze uitdeelden aan Christian Lundgaard. De Deen kreeg tijdens de race een tijdsstraf, die aan het einde van de race bij zijn tijd werd opgeteld. Lundgaard wisselde die straf echter al tijdens zijn pitstop in, hetgeen wat gemist is door de stewards. Daarom blijft P2 van Lundgaard en zakt Verschoor naar P5.

18:30 (27/03) | Verschoor van P22 naar P4 in bizarre tweede sprintrace

In een knotsgekke tweede Formule 2-sprintrace heeft Oscar Piastri de winst geboekt. De knapste prestatie van de race komt echter op naam van Richard Verschoor, die vanaf P22 naar P4 reed. De Nederlander profiteerde optimaal van een slimme pitstop.

In de tweede sprintrace op zaterdagmiddag was het ontzettend spannend. Na een spannende start vond er een touché plaats tussen Schwartzman en Ticktum, waarbij beide coureurs uitvielen. Bent Viscaal, die van P11 mocht starten, zat er goed bij. De 'Turbo Tukker' reed in de vierde ronde op plek acht, maar moest enkele plekken inleveren na de safety car.

Vooraan het veld ging de strijd om de winst vooral tussen Piastri, Zhou, Lawson, Drugovich en Vips. Die strijd leverde in de vijftiende ronde echter nog een safety car op, toen Drugovich Lawson uit de race tikte. Tijdens deze safety car periode gingen veel coureurs naar binnen voor een setje softs, inclusief Richard Verschoor. De MP Motorsport-coureur lag op dat moment op P12, nadat hij van P22 was gestart.

Na de safety car volgde een enorm chaotisch slot, met veel wisselingen in de top tien. Zhou en Piastri vochten hard om P1, terwijl coureurs daarachter konden aansluiten. Viscaal, die op de harde band bleef rijden, verloor echter veel plekken en viel helemaal terug naar P14. Verschoor was daarentegen pijlsnel op de nieuwe banden en ging de ene na de andere coureur voorbij. Uiteindelijk zou de Benschopper het schoppen tot P5, dat P4 werd door een straf van Christian Lundgaard.

15:20 (27/03) | Viscaal pakt een straf in eerste Formule 2-race

Bent Viscaal heeft in zijn allereerste Formule 2-race een straf te verduren gekregen. De Nederlander haalde tegen het einde van de eerste sprintrace Jüri Vips in onder de gele vlag, waardoor hij een straf heeft gekregen van vijf seconden. Daardoor moet hij de tweede sprintrace vanaf P13 beginnen, in plaats van P11.

12:45 (27/03) | Lawson moet bijkomen van F2-winst: 'Het komt nog niet helemaal binnen'

Liam Lawson zette een prachtig resultaat neer door met zijn debuut direct een overwinning te pakken in de Formule 2. De Nieuw-Zeelander dacht zelf echter dat het onmogelijk was om Jehan Daruvala te verslaan. Het resulteerde in een mooi slotstuk voor de feature race. Zelf had de Red Bull-jongeling het overigens niet verwacht. 'Het was een best goede race. De winst kwam voor een groot deel door een goede start, die was heel erg goed', vertelt Lawson na afloop. 'Jehan was heel sterk tegen het midden van de race aan. Ik dacht echt dat hij mij in zou halen, hij was veel sneller dan ik.'

'Ik verdedigde zo veel als ik kon om hem achter mij te houden. Ik moet het nog even laten bezinken allemaal, want het komt nog niet echt binnen. Het is tof om races te winnen, maar uiteindelijk is het mijn doel om het kampioenschap te winnen. Kortom, een goede start, maar ik heb nog een lange weg te gaan', aldus Lawson ten overstaan van FormulaScout.com.

12:15 (27/03) | Lawson pakt de winst na mooi gevecht met Daruvala, Verschoor valt uit

Na een wat onstuimig begin is de Feature Race in de Formule 2 afgevlagd. De race eindigde met vier uitvallers met waaronder Theo Pourchare, Richard Verschoor, Marcus Armstrong en Richard Verschoor. Het was een bijzonder tweezijdige race voor de Nederlanders. Zo werd Richard Verschoor er vanaf getikt door Dan Ticktum na de eerste ronde. Ticktum plaatste een inhaalactie en hield geen rekening met het feit dat Verschoor nog op de apex zou zitten, zo werd de Nederlander in de rondte gestuurd. Het eindigde zijn race.

Voor Viscaal was het een prima race. Na een mindere kwalificatie wist hij te profiteren van straffen die waren uitgedeeld aan Samaia en Ticktum, waardoor de Nederlander in de tweede race vooraan mag gaan starten. Hij zou eindigen op P11. Uiteindelijk zou een race voorop tussen Red Bull-junioren de toon zetten. Daruvala wist in een mooi gevecht met Liam Lawson net naast de winst te grijpen. Lawson verdedigde sterk en pakte zo bij zijn debuut direct de winst.

10:35 (26/03) | Drugovich: 'Er staat nu minder druk op de zaterdag'

De Formule 2 veranderde dit jaar een aantal dingen in de reglementen voor het raceweekend. Felipe Drugovich denkt dat de nieuwe regels ervoor zorgen dat coureurs met een goede kwalificatie minder hard hoeven te werken op de zaterdag. Door het nieuwe kwalificatieformat start de top drie van de kwalificatie in het midden van het veld. 'Dat zorgt ervoor dat je eigenlijk alleen maar bezig bent met zo veel mogelijk de schade te beperken', vertelt Drugovich aan Formula Scout.

'Het gaat nu meer om plezier maken en het goed voorbereiden op zondag. Uiteindelijk is de échte race gewoon op zondag en je bent nu vooral veel aan het leren voorafgaand aan de race', sluit Drugovich af. Daarnaast zou ook de introductie van de hardere band leiden tot meer inhaalacties, gezien er meer verschillende strategieën mogelijk zijn.

23:30 (26/03) | Verschoor niet tevreden: 'Verloor veel tijd door een flinke schuiver'

Richard Verschoor laat in een reactie op zijn kwalificatie weten dat hij had gehoopt er meer uit te halen. 'Het was mijn eerste kwalificatie in de Formule 2, samen met MP Motorsport natuurlijk. We konden de zesde positie halen, daar was ik wel tevreden mee, maar er zat zeker meer in. Ik had een flinke schuiver, waardoor ik veel tijd verloor. Morgen is het tijd om te racen, daar heb ik super veel zin in', zo vertelt hij in het F1 Café op Ziggo Sport.

Bent Viscaal had het bij zijn debuut in de Formule 2 nog moeilijker en viel buiten de top tien. 'De zestiende plek was geen mooi resultaat, er zat meer in dan dat. We hadden echter wat ongeluk met de rode vlag, we konden daarna niet verbeteren, ook al konden we eigenlijk sneller. We waren snel genoeg voor de top tien. Nu is het doel om in de eerste race zes plaatsen te winnen, zodat we poleposition kunnen claimen voor de tweede sprintrace. Daar gaan we vol voor.'

21:30 (26/03) | Red Bull-talent Vips gediskwalificeerd, Viscaal en Verschoor ontsnappen aan straf

Het Formule 2-seizoen van Jüri Vips begint in mineur, nadat hij zijn vijfde startplaats voor de eerste race van het weekend in Bahrein is verloren na een akelige straf. De Hitech-coureur werd gediskwalificeerd nadat de stewards de onderplank van zijn auto 1,5 mm te laag bij de grond bevonden. Vips moet daarom zowel de sprint race als de feature race van zondag vanaf de laatste plaats beginnen. Een gelukje voor Theo Pourchaire, die als gevolg een plaats opschuift en daarmee de poleposition voor de reversed grid-race van zaterdag in zijn schoot krijgt geworpen.

Meer geluk was er voor Bent Viscaal en Richard Verschoor, die net als Vips 'under investigation' waren bij de stewards. Verschoor kwam er met een reprimande vanaf, terwijl het team van Viscaal, Trident, een boete kreeg. Monteurs van het team startten de stilgevallen auto van Viscaal aan het einde van de pitstraat, wat niet is toegestaan volgens de regels. Ook Zhou kwam er met een reprimande vanaf en behoudt zodoende zijn pole voor de hoofdrace van zondag.

15.00u (26/03) | Zhou op pole, Verschoor P6, gridstraf voor Viscaal?

Na een gebeurtenisvolle kwalificatie van de Formule 2 is het Guanyu Zhou die aan het langste eind trok. De Chinees mag de Formule 2-sprintrace in Bahrein morgen starten vanaf poleposition, met mede-Alpine-jongeling Christian Lundgaard achter zich. Zhou's teamgenoot, Felipe Drugovich, start vanaf P3 voor UNI-Virtuosi. Een van de favorieten voor de overwinning, Robert Shwartzman, rijdend voor Prema, viel vijf minuten voor het einde van de sessie stil bij het uitkomen van de laatste bocht en veroorzaakte een rode vlag. De Italiaanse renstal wist de bolide van de Rus niet meer aan de praat te krijgen en zodoende start hij vanaf P12.

Viscaal, die een contract heeft voor slechts één raceweekend bij Trident, is het weekend niet lekker begonnen. De motor van de Tukker viel uit in de pitstraat, waarna deze gestart werd buiten de pitbox. Dit is reglementair gezien niet toegestaan, waardoor de Nederlander naar alle waarschijnlijkheid een gridstraf zal gaan krijgen. Hij wist uiteindelijk op P16 te eindigen. Verschoor, in actie komend voor het Nederlandse MP Motorsport, kende een uitstekende kwalificatiesessie waarin hij uiteindelijk met de op vijf na snelste tijd over de eindstreep kwam.

12.00u (26/03) | Drugovich klokt snelste tijd in VT1, Viscaal en Verschoor op P9 en P15

Felipe Drugovich heeft de eerste vrije trainingssessie van het 2021-seizoen voor de Formule 2 als snelste afgesloten, Dan Ticktum (P2) en Liam Lawson (P3) kwamen gedurende de eerste sessie ook goed uit de verf. De eerste Nederlander vinden we op P9, Viscaal wist voor Trident, dat doorgaans in de achterhoede te vinden is, de sessie op een strakke negende plaats af te sluiten. Landgenoot Verschoor besloot de sessie op P15, hij lijkt zijn draai op het Bahreinse asfalt nog niet helemaal gevonden te hebben.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Ondertussen in de F1 | Ricciardo zet Norris voor schut in fan-meeting

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt...

F1 in het kort | Nederlandse Maya Weug kent prima debuut in Formule 4

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport d...

Villeneuve: 'Hamilton gaat meer fouten maken door druk van Verstappen'

Max Verstappen moest de afgelopen jaren altijd tot het uiterste gaan en dat geeft hem een voordeel boven Lewis Hamilton, denk...

Steiner prijzend: 'Ik hou van de manier waarop Verstappen rijdt'

Guenther Steiner heeft weinig hoop voor een goed resultaat in de komende Grand Prix van Monaco. Hij verwacht dat zijn team Ha...

Marko: 'Red Bull is verbaasd over hoe Hamilton het doet tot dusver'

Mercedes en Red Bull Racing kunnen elkaar op meerdere vlakken verslaan, denkt Helmut Marko. Volgens de Red Bull-adviseur is e...

Alguersuari kijkt terug: 'Bij Red Bull kan je alleen overleven met goede resultaten'

Jaime Alguersuari maakte halverwege het 2009-seizoen zijn debuut in de Formule 1. Toentertijd was hij de jongste coureur ooit...

McLaren komt met 'spectaculaire' livery voor GP Monaco

Voor de Grand Prix van Monaco, welke gepland staat voorzondag 23 mei, komt McLaren met een speciale livery. Het eenmalige uit...

Van Kalmthout pakt eerste zege in de Indycar Grand Prix van Indianapolis

Rinus van Kalmthout heeft de Grand Prix van de Indianapolis Motor Speedway gewonnen en behaalde daarmee zijn eerste zege in d...

Williams-CEO: '6000 manuren nodig om schade van Russell te herstellen'

Williams is bezig om, met behulp van investeerder Dorilton Capital, de ladder naar de top weer te beklimmen. Het zal alleen n...

Update | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende

Voormalig Formule 1-coureur Carlos Reutemann is opgenomen op de intensive care met maag- en darmbloedingen. De situatie van d...

Lees meer

Net binnen

Update | Reutemann verlaat de intensive care en is herstellende

Voormalig Formule 1-coureur Carlos Reutemann is opgenomen op de intensive care met maag- en darmbloedingen. De situatie van d...

McLaren komt met 'spectaculaire' livery voor GP Monaco

Voor de Grand Prix van Monaco, welke gepland staat voorzondag 23 mei, komt McLaren met een speciale livery. Het eenmalige uit...

F1 in het kort | Nederlandse Maya Weug kent prima debuut in Formule 4

In de rubriek 'F1 in het kort' houdt F1Maximaal u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport d...

Voormalig race-engineer Red Bull: 'Weten wat de coureurs bedoelen is het halve werk'

Simon Rennie, voormalig race-engineer van Red Bull Racing, legt uit wat lastig was aan zijn eerdere baan bij de Oostenrijkse...

Ondertussen in de F1 | Ricciardo zet Norris voor schut in fan-meeting

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt...

Lees meer