Caitlyn Jenner richt nieuw W-series team op: 'Zo veel potentie in deze raceklasse' Algemeen
Algemeen

Caitlyn Jenner richt nieuw W-series team op: 'Zo veel potentie in deze raceklasse'

Caitlyn Jenner richt nieuw W-series team op: 'Zo veel potentie in deze raceklasse'

Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Caitlyn Jenner maakt de stap naar de W-Series als teambaas en eigenaar. De oud-coureur en Olympisch kampioene gaat de uitdaging aan en heeft een grote opdracht voor zich liggen, aangezien voor het nieuwe seizoen nog coureurs, sponsoren en nog vele andere zaken geregeld moeten worden. Desondanks heeft Jenner er alle vertrouwen in en kijkt ze uit naar de eerste race.

De Amerikaanse zal de rol van teambaas vervullen en daarmee de dagelijkse gang van zaken overzien. Met veel enthousiasme kijkt ze vooruit naar de uitdaging in de snelgroeiende raceklasse. 'Ik houd van de sport, geniet van een eerlijke competitie en wil graag vrouwen ondersteunen om op topniveau te presteren. Dit was een kans die ik niet voorbij kon laten gaan, vooral omdat het een fusie is van alle dingen die ik tot nu toe gedaan heb in mijn carrière', aldus de enthousiaste Jenner, geciteerd door de officiële website van de W-Series.

De opkomst van de W-Series is een zegen voor de autosport, zo denkt Jenner. 'Deze sport is traditioneel gezien gedomineerd door mannen. Daarom vind ik het fantastisch dat er nu een kampioenschap is voor inspirerende jongedames, die zo kans maken om uit te blinken in hun sport.' Sinds de W-Series de samenwerking met de Formule 1 is gestart, heeft de raceklasse enorm aan populariteit gewonnen. In 2021 keken er meer dan een half miljard mensen naar de races. Hierdoor wordt de sport ook steeds aantrekkelijker voor sponsoren, zo weet ook Jenner al te goed.

'Ik zal sponsoren winnen die passen bij onze missie. We hebben grootse plannen.' Zelf maakte de beroemdheid vorig jaar kennis met de W-Series, toen een Grand Prix in Texas werd verreden. 'Op het Circuit of the Americas werd ik helemaal enthousiast. Ik kijk er nu al naar uit om vol trots ons team aan de Amerikaanse fans te presenteren.' De eerste race van het seizoen zal plaatsvinden in Miami, dus lang zal Jenner niet hoeven wachten op de ontmoeting met de Amerikaanse fans. 'Ik zit in de sport om te winnen, dus maak je borst maar nat', zo waarschuwt ze de concurrentie.

Bekijk hier het hele interview met Jenner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws