Presentatiedata 2022-auto's | Williams kiest 15 februari, alle data nu bekend Formule 1
Formule 1

Presentatiedata 2022-auto's | Williams kiest 15 februari, alle data nu bekend

Presentatiedata 2022-auto's | Williams kiest 15 februari, alle data nu bekend

In het komende seizoen van 2022 zullen we te maken krijgen met nieuwe auto's en dus is het uitkijken naar de presentaties van deze nieuwe wagens. Vooral de nieuwe voorvleugel valt erg op. Tijd dus voor de teams om de komende weken de laatste hand te leggen op een nieuw ontwerp voor de bolides.

Het eerste team dat officieel haar lanceerdatum aangekondigd heeft, is Aston Martin. De Britse renstal heeft 10 februari geprikt als definitieve datum dat het doek van de 2022-auto getrokken zal worden, zo'n twee weken voor de wintertests in Barcelona dus.

Één dag later, op 11 februari, zal het team van McLaren haar uitdager voor het seizoen 2022 presenteren. Zij zullen niet alleen de Formule 1-auto bekend maken, maar ook hun auto voor de F1-esportsserie, Extreme E en IndyCar. In de IndyCar staat het team beter bekend als McLaren Arrows SP.

Ook AlphaTauri heeft bekendgemaakt wanneer de nieuwe auto onthuld zal worden. Op 14 februari, op Valentijnsdag dus, zal het zusterteam van Red Bull Racing de auto tentoonstellen. Het is daarmee het vijfde team dat een datum onthult wanneer de auto bekend zal worden gemaakt.

Ferrari was het eerste team dat met mogelijke presentatiedata was gekomen. Ergens tussen 16 en 18 februari zou de nieuwe auto van de Scuderia worden gepresenteerd aan het publiek en dat is precies uitgekomen. Op 17 februari zal de nieuwe bolide getoond worden aan het publiek.

Ook heeft Ferrari inmiddels de naam bekend gemaakt van de bolide waar het in 2022 mee in actie komt. Na de SF21 was de SF22 een logische opvolger, maar het team uit Maranello slaat een andere weg in. Ze hebben ervoor gekozen om de nieuwe Ferrari de F1-75 te noemen.

Het laatste team dat haar presentatiedatum onthulde, was Williams. Het team liet precies een week van tevoren weten dat de vijftiende de gewenste datum was, en valt daarmee mooi tussen de andere Formule 1-teams.

Alfa Romeo presenteert bolide pas na wintertest, Haas ongekend snel

Alpine presenteert de nieuwe bolide op 21 februari, wat slechts twee dagen voor de wintertest in Barcelona is. Alfa Romeo doet daar nog een schepje bovenop om pas na de wintertest haar nieuwe bolide te onthullen. Tijdens de tests zal de Zwitserse renstal met een speciale livery rijden. Ook is de naam van de nieuwe bolide bekend. Waar eerder gedacht werd dat Alfa Romeo met de C40 zou gaan rijden, omdat dat deze al in ontwikkeling was, is de naam van de nieuwe bolide de C42.

Het team van Haas laat er geen gras over groeien. De Amerikaanse renstal maakte op donderdag 3 februari bekend dat zij een dag later de nieuwe bolide aan het publiek zullen tonen. Hiermee is Haas het eerste team dat de auto aan de wereld zal hebben gepresenteerd. Met VF-22 hoopt Haas het verschrikkelijke 2021 achter zich te kunnen laten.

Red Bull gaat RB18 onthullen

Red Bull gaat op 9 februari de nieuwe bolide onthullen. Hiermee is Red Bull het tweede team die de doeken van de auto af zal halen. Eerst was dat nog Aston Martin, maar de Oostenrijkse renstal is een dag eerder. Daarbij weten we ook wat de nieuwe naam van de Red Bull gaat worden, namelijk de RB18.

Inmiddels is ook duidelijk dat de nieuwe Haas de naam VF-22 gaat dragen en de Mercedes de naam W13, zo valt te zien op hun social media kanalen. Over de rest van de teams valt nog weinig te zeggen. Nog voor de wintertest, die op 23 februari 2022 begint in Barcelona, zullen we van alle teams hun bolides te zien krijgen.

Team:Naam auto:Lanceerdatum:
HaasVF-224 februari 2022
Red Bull RacingRB189 februari 2022
Aston MartinAMR2210 februari 2022
McLarenMCL36*11 februari 2022
AlphaTauriAT0314 februari 2022
WilliamsFW4415 februari 2022
FerrariF1-7517 februari 2022
MercedesW1318 februari 2022
AlpineA52221 februari 2022
Alfa RomeoC4227 februari 2022

*Naam nog niet zeker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws