Marko: ‘Kunnen nieuwe motor niet kalibreren in de regen’ Algemeen
Algemeen

Marko: ‘Kunnen nieuwe motor niet kalibreren in de regen’

Marko: ‘Kunnen nieuwe motor niet kalibreren in de regen’

Red Bull Racing heeft de motor van Max Verstappen tussen de eerste en tweede vrije trainingen vervangen, omdat het team de motor niet in de regen wil inrijden. Dat vertelt Helmut Marko tegen Auto, Motor und Sport. Marko verwacht daarnaast dat Mercedes in de komende races ook de motor van Lewis Hamilton zal moeten vervangen.

De beslissing om tussen twee sessies door een motor te vervangen is een ongebruikelijke, vanwege de tijdsdruk die het met zich meebrengt. Zo hebben we in het verleden rijders gezien die de kwalificatie niet konden rijden wegens schade in VT3. Toch liet Red Bull zijn monteurs, die om hun snelheid bekend staan, de motorwissel van Max Verstappen tussen VT1 en VT2 uitvoeren. Hier werd voor gekozen, omdat de nieuwe motor eerst ingereden moet worden. Helmut Marko legt uit: ‘We wilden de nieuwe motor op een droge baan in laten rijden. Het duurt bij ons langer om de motor te kalibreren dan bij Mercedes. Dat wilden we niet in de regen doen.’ Op zaterdag wordt heftige regen voorspeld in Sochi.

Regenachtig Sochi geeft risico’s

Diezelfde regen zou kunnen zorgen dat we op zondag op een nat Sochi Autodrom gaan rijden. Is dat een voordeel voor Verstappen? ‘Aan de ene kant kan Max zijn behendigheid in de regen laten zien’, vertelt Marko. ‘Maar aan de andere kant is er een groter risico dat iemand tegen je auto aanrijdt, of dat je niet goed kunt inhalen door de spray.’

De Oostenrijkse talentspotter en oud-coureur kijkt optimistisch naar de laatste races van het seizoen. In Rusland is het Verstappen die zijn motor wisselt en een gridstraf moet incasseren, maar in de komende races zou Hamilton mogelijk hetzelfde moeten doen. Op Monza was teamgenoot Valtteri Bottas al aan de beurt. ‘Met Turkije, Austin en Mexico komen we weer op de banen waar wij goed zijn. We nemen aan dat Mercedes daar de straf zal nemen, om dezelfde reden dat wij dat nu in Sochi doen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws