Wolff: ‘Moeilijk om met drie motoren het seizoen door te komen’ Formule 1
Formule 1

Wolff: ‘Moeilijk om met drie motoren het seizoen door te komen’

Wolff: ‘Moeilijk om met drie motoren het seizoen door te komen’

Het is mogelijk, maar niet zeker, dat Mercedes later dit seizoen een vierde motor in de auto van Lewis Hamilton installeert. Als de motor vervangen wordt, moet de Brit een race achteraan starten. Toto Wolff wil echter rustig kijken wat een goed moment zou kunnen zijn, schrijft Speedweek.

Dit weekend is het Max Verstappen die zijn motor moet vervangen. Het is zijn vierde motor, wat betekent dat hij achteraan moet starten voor de Grand Prix van Rusland, wat betekent dat de Nederlander zijn voorsprong in het kampioenschap kan verliezen. Lewis Hamilton zit op dit moment nog op drie motoren, en heeft dus nog geen motorstraffen gehad. Volgens Toto Wolff is het echter niet vanzelfsprekend dat dat zo blijft.

‘Alle teams hebben het moeilijk om met drie motoren door het seizoen heen te komen. Het gaat niet alleen om betrouwbaarheid, maar ook om hoeveel vermogen de motor gedurende zijn leven verliest’, aldus Wolff. Daarnaast kan een motordefect een effect hebben op het seizoen van een coureur die om de titel strijdt: ‘Als je één keer uitvalt en de ander wint de race, heb je vier races nodig om terug te komen.’

‘Op dit moment geen moeilijkheden’

Op Zandvoort verloor Mercedes al een motor van Hamilton, toen deze tijdens de trainingen oliedruk verloor en zichzelf beschadigde. Op Monza moest teamgenoot Valtteri Bottas al zijn motor wisselen. Toch ziet het er vooralsnog goed uit voor Hamilton, vertelt Wolff: ‘We controleren goed hoe het met de motoren gaat qua betrouwbaarheid, en we zien op dit moment geen moeilijkheden.’ De Oostenrijker wil het echter per race bekijken. ‘We willen niets overhaasten. Misschien komt er een weekend waarbij je een ongeluk krijgt en sowieso achteraan moet starten. Dat zou een ideaal moment zijn om de motor te wisselen.’Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws