Van Uitert verlengt contract bij Panis Racing en treedt aan in ELMS en Le Mans Algemeen
Algemeen

Van Uitert verlengt contract bij Panis Racing en treedt aan in ELMS en Le Mans

Van Uitert verlengt contract bij Panis Racing en treedt aan in ELMS en Le Mans

Job van Uitert komt ook komend seizoen uit voor Panis Racing in de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans, zo wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt in een persbericht. Vorig seizoen werd de Nederlander met het Franse team tweede in het kampioenschap met vier podia in zes races en in 2023 hopen ze nog een stapje verder te gaan.

Van Uitert, die zijn vijfde seizoen in de ELMS ingaat, wordt bij Panis Racing vergezeld door twee nieuwe teamgenoten, namelijk de 23-jarige Manuel Maldonado en landgenoot Thijmen van der Helm. Samen zullen zij op zoek gaan naar nieuwe overwinning, wat Van Uitert al vijf keer is gelukt. Ook pakte hij in totaal dertien podiumplaatsen in het endurancekampioenschap en won hij de LMP3-klasse in zijn debuutseizoen.

'Het doet mij veel plezier om aan te kondigen dat ik ook in het aankomende ELMS-seizoen voor de renstal van Olivier Panis mag rijden', laat Van Uitert weten. 'Ik voel me ontzettend op mijn gemak bij dit team. De sfeer is top en de resultaten zijn navenant. We zijn vorig jaar tweede geworden en dat is gezien de competitiviteit van de ELMS natuurlijk bijzonder sterk, maar voor dit jaar willen we nog een stukje beter. Kampioen worden is uiteraard het doel.'

GP-winnaar Panis lovend over 'betrouwbare' Van Uitert

Teammanager en enkelvoudig Grand Prix-winnaar Olivier Panis is blij dat Van Uitert bij zijn team actief blijft. 'Hij is een betrouwbare coureur, iemand die ongelooflijk snel is en een goede verstandhouding met de teamleden onderhoudt', is de Fransman vol lof over de 24-jarige coureur. 'Job zal het team leiden, om een sterk referentiepunt te vormen voor zijn twee nieuwe teamgenoten.”

De ambitie van Panis is dan ook duidelijk. 'Dit jaar willen we winnen!. In de afgelopen seizoenen hebben we een stabiele progressie getoond, tot het punt waarop we het vicekampioenschap van 2022 veroverden. Ons team, dat onder dagelijkse leiding van Simon en Sarah Abadie staat, bestaat uit een groep intelligente engineers, die onder leiding van Florent Gouin precies weten hoe de Oreca 07 het beste werkt.'

Het nieuwe seizoen in de European Le Mans Series start op zondag 18 april met de 4 uur van Barcelona, die plaatsvindt op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het ELMS-seizoen bestaat uit zes wedstrijden, terwijl de 24 uur van Le Mans officieel een wedstrijd van de World Endurance Championship is. Deze geldt als zevende en daarmee extra race voor Panis Racing en Van Uitert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws