Oud-Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Als hij het in je ziet, zet hij alles op alles' F2 & F3
F2 & F3

Oud-Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Als hij het in je ziet, zet hij alles op alles'

Oud-Red Bull-junior doet boekje open over Marko: 'Als hij het in je ziet, zet hij alles op alles'

Jak Crawford is dieper ingegaan op zijn vertrek uit het juniorenteam van Red Bull Racing. Het had niet zozeer met de druk vanuit de Oostenrijkse renstal of Helmut Marko te maken, maar wel door de gemaakte keuzes door de jaren heen. Crawford voelde dat er geen plek meer was voor hem nadat meerdere coureurs werden aangetrokken. Nu wil de coureur zonder de steun van een Formule 1-team strijden voor een plekje binnen de koningsklasse van de autosport.

Crawford had aan het begin van 2020 een gesprek met Marko over een mogelijke positie binnen het juniorenteam van Red Bull. De Amerikaan mocht wat testrondjes rijden en werd uiteindelijk toegevoegd aan de talentenpool van de Oostenrijkse renstal. Crawford besloot vorig jaar echter dat het tijd was om weg te gaan bij het juniorenteam. Volgend jaar zal hij in de Formule 2 rijden voor het team van DAMS, maar zonder de steun van één van de juniorenteams.

In de jaren dat Crawford onderdeel is geweest van het programma van Red Bull, heeft hij natuurlijk meerdere gesprekken gevoerd met adviseur Marko. De Oostenrijker staat bekend als een hele eerlijke man en dat kan de Formule 2-coureur alleen maar beamen. 'Hij is een hele interessante man', zegt Crawford in de Track Limits-podcast. 'Hij is echt rechtdoorzee en heel eerlijk, maar soms ook wel iets te eerlijk. Maar als hij het echt in je ziet, dan zet hij ook alles op alles voor je.'

Ondanks dat de achttienjarige coureur veel steun kreeg vanuit Red Bull, besloot hij toch te vertrekken. Crawford had zelf weinig vertrouwen meer in het avontuur bij de Oostenrijkse renstal na de gemaakte keuzes van het team. 'Ik zat in een lastige positie, want er was eigenkijk niet zoveel plek binnen Red Bull. Het was ook niet zo fijn om te zien dat er steeds meer talenten werden toegevoegd aan het juniorenteam. Ik werd nog steeds goed behandeld, maar ik was niet blij met de gang van zaken bij het juniorenteam.'

Crawford kijkt op tegen Verstappen

Crawford hoopt binnen afzienbare tijd in de Formule 1 te rijden. Doordat hij niet meer bij Red Bull zit, staat hij open voor alle teams. Hij heeft wel een favoriete teamgenoot voor ogen. 'Ik wil met Verstappen rijden, want hij is nu de beste. Ik wil degene zijn die de beste verslaat.' Crawford vindt de Nederlander echter niet de beste coureur allertijden. 'Dat moet Michael Schumacher wel zijn. Verstappen is misschien de snelste coureur, maar als je kijkt naar alles wat Schumacher heeft gedaan, moet ik wel hem zeggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws