Stella ziet in Norris een echte kampioen: 'Aan ons om een goede auto te leveren' Formule 1
Formule 1

Stella ziet in Norris een echte kampioen: 'Aan ons om een goede auto te leveren'

Stella ziet in Norris een echte kampioen: 'Aan ons om een goede auto te leveren'

Andrea Stella heeft er vertrouwen in dat McLaren dit jaar een flinke stap kan zetten, maar de teambaas van de Britse renstal kijkt stiekem al met een schuin oog naar 2025. De Italiaan denkt dat McLaren dan pas echt kan kapitaliseren op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Stella is daarin ook heel lovend over Lando Norris. De teambaas denkt dat de jonge Britse coureur de eigenschappen heeft van een echte kampioen.

McLaren zit ineens in een totaal andere positie vergeleken met twaalf maanden geleden. Bij de testdagen in Bahrein in 2023 werd duidelijk dat McLaren totaal niet competitief was, maar gedurende het seizoen werd de performance van de auto flink verbeterd. Nu lijkt de Britse renstal misschien wel de belangrijkste uitdager voor Red Bull Racing te worden. Norris was immers de coureur die in de tweede seizoenshelft na Max Verstappen de meeste punten wist te scoren.

Met een nieuwe windtunnel en nieuwe mensen, zoals Rob Marshall die van Red Bull naar McLaren vertrok, moet de renstal positief aan 2024 beginnen. Stella tempert wel de verwachtingen. 'Die dingen kunnen niet direct invloed hebben, daar gaat een bepaalde periode overheen', zegt de teambaas bij Sky Sports. 'Er kunnen wel wat dingen gebeuren op de korte termijn, maar de grote dingen zullen pas relevant zijn voor de auto van volgend jaar. Natuurlijk zijn er dingen die we in 2024 kunnen verbeteren, maar daar kunnen we pas echt op kapitaliseren in 2025.'

In 2023 kon McLaren flink profiteren van de updates die het team bracht in Oostenrijk en Singapore. Volgens Stella zijn er echter nog voldoende elementen om te verbeteren om de competitiviteit te verhogen. 'Wat ik nu zie, is dat we echt op stoom zijn gekomen. We kunnen deze ontwikkelingscurve nog wel vasthouden. Ik verwacht dat de MCL38 opnieuw een goede stap zal zijn. Onze ambities en de resultaten zullen echter grotendeels afhangen van wat onze concurrentie doet.'

Stella lovend over Norris

Red Bull en Verstappen zijn opnieuw de gedoodverfde favorieten voor 2024. Bij McLaren denkt men dat Norris de strijd met de Nederlander aan kan gaan als hij de auto heeft. 'Het gaat niet alleen om de snelheid, maar ook hoe je een team leidt en met het team communiceert. Het geheim van echte kampioenen is dat je moet leren om continu te blijven verbeteren. Een echte kampioen wordt elke dag beter. Bij Lando zien we dat ook, dus het is aan ons om een goede auto te leveren', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws