Red Bull-junior heeft duidelijk doel: 'Geweldig om ooit teamgenoot van Verstappen te zijn' F2 & F3
F2 & F3

Red Bull-junior heeft duidelijk doel: 'Geweldig om ooit teamgenoot van Verstappen te zijn'

Red Bull-junior heeft duidelijk doel: 'Geweldig om ooit teamgenoot van Verstappen te zijn'

Oliver Goethe, coureur in de Formule 3 en onderdeel van het juniorenteam van Red Bull Racing, hoopt in de toekomst naast Max Verstappen te kunnen rijden. De coureur van Campos Racing zal de komende jaren nog te vinden zijn in de opstapklassen richting de Formule 1, maar hij weet dat hij aankomend seizoen moet presteren om zijn plekje binnen Red Bull te behouden. Landgenoot Sebastian Vettel is hierin zijn grootste voorbeeld.

Goethe is de nieuwste aanwinst van het juniorenteam van Red Bull. Tegelijkertijd nam de Oostenrijkse renstal aan het einde van het jaar afscheid van enkele andere talenten. Helmut Marko is al een tijdje niet tevreden met de verrichtingen van de Red Bull-junioren, maar de prestaties van Goethe in de Formule 3 leverde de Duitser dus wel een plekje op binnen de Red Bull-familie. Aankomend seizoen zal hij voor Campos Racing actief zijn in de Formule 3.

Bij de talenten van Red Bull staat de druk er vaak vol op. Goethe lijkt prima met die druk om te kunnen gaan en heeft voor zichzelf al een carrièrepad in gedachten. 'Ik heb altijd van Vettel gehouden, die ook een Red Bull-junior was', zegt de coureur tegen de Deutschen Presse-Agentur. 'Hij had humor en een goede mentaliteit. Ik zou graag in zijn voetsporen treden. Maar ik kijk ook op naar Max Verstappen, die de Formule 1 domineert. Het zou geweldig zijn om ooit zijn teamgenoot te zijn.'

Marko en Horner verwachten veel van Goethe

Goethe zal dus nog een jaar actief zijn in de Formule 3. De Duitser hoopt aankomend seizoen de overstap te kunnen maken naar de Formule 2. Er zijn dan ook duidelijke verwachtingen voor de coureur die vorig jaar als achtste eindigde in het kampioenschap van de Formule 3. 'Ik heb gesproken met Helmut Marko en Christian Horner. Ze vertelden me heel direct en duidelijk wat ze van me verwachten. Er moeten resultaten zijn. Ze willen dat ik vooraan rijd, en ik zal mijn best doen om dat te bereiken', aldus Goethe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws