2024 moet omslagpunt zijn voor Mercedes: 'Betekent niet dat we de snelste auto hebben' Formule 1
Formule 1

2024 moet omslagpunt zijn voor Mercedes: 'Betekent niet dat we de snelste auto hebben'

2024 moet omslagpunt zijn voor Mercedes: 'Betekent niet dat we de snelste auto hebben'

George Russell kijkt met veel vertrouwen uit naar het 2024-seizoen. De coureur van Mercedes denkt dat het team veel beter te werk gaat na twee moeilijke jaren in de Formule 1. Russell ziet dat het bij de achtvoudig constructeurskampioen nu veel meer gaat om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Dat betekent volgens de man uit King's Lynn echter niet dat het team direct Red Bull Racing uit zal dagen.

Voor Mercedes staat een hele belangrijke winter voor de deur. De Duitse renstal begon zowel het 2022- als het 2023-seizoen met een achterstand ten opzichte van Red Bull en dat gat wil Mercedes volgend jaar dichten. Daarvoor gaat de achtvoudig constructeurskampioen het concept van de auto helemaal omgooien. De afgelopen Grand Prix van Brazilië was voor Toto Wolff en zijn team de bevestiging dat Mercedes de juiste keuze heeft gemaakt door naar een ander concept over te stappen.

Mercedes wil vooral de onvoorspelbaarheid van het huidige pakket aanpakken. Russell heeft het gevoel dat het team goed op weg is. 'We hebben nog eens twaalf maanden aan informatie en we zijn erin geslaagd om enkele van aanpassingen die we volgend seizoen door willen voeren al dit jaar te testen', zegt de Brit tegenover internationale media. 'Het werk dat we steken in 2024 is veel grondiger, want de auto was vorig seizoen bij lange na niet waar we hem wilden hebben.'

Mercedes maakte overhaaste beslissing

De Duitse renstal heeft meermaals getwijfeld aan het concept waarmee het team vorig jaar begon. Door de zege op Interlagos besloot Mercedes dat er voldoende potentie in dat pakket zat. Dat was in de ogen van Russell een overhaaste beslissing van het team. Die fout probeerde Mercedes dit seizoen zo snel mogelijk goed te maken. 'We probeerden gewoon zo veel verschillende dingen. Qua testen was het op een gegeven moment meer kwantiteit dan kwaliteit. Nu moeten we ons echt vastgehouden aan de richting die we willen inslaan.'

De ervaring van de afgelopen jaren moet Mercedes nu vooruit zien te helpen. Elk proces wordt volgens Russell nog grondiger gecontroleerd, waardoor de coureur verwacht dat het team niet meer voor vervelende verrassingen komt te staan. De enkelvoudig racewinnaar weet wel dat het nog een behoorlijke stap is om Red Bull in te halen. 'Het betekent in ieder geval niet dat we de snelste auto zullen hebben. Het betekent gewoon dat ik denk dat we niet over de eerste hindernis zullen struikelen', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws