Alonso heeft duidelijk doel voor ogen: 'Dan laat ik een ongeëvenaarde erfenis achter' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft duidelijk doel voor ogen: 'Dan laat ik een ongeëvenaarde erfenis achter'

Alonso heeft duidelijk doel voor ogen: 'Dan laat ik een ongeëvenaarde erfenis achter'

Fernando Alonso heeft nog duidelijke doelen voor ogen in het restant van zijn autosportcarrière. De coureur van Aston Martin wil nog heel graag een Grand Prix-zege boeken en na zijn Formule 1-loopbaan wil Alonso opnieuw een poging wagen in de Dakar. De tweevoudig wereldkampioen deed in 2020 mee aan de Dakar, maar hij kwam niet verder dan de dertiende plek. Alonso wil met een zege in het evenement een nog betere status in de autosport vergaren.

Alonso kent een uitstekend seizoen bij Aston Martin, ondanks dat het team wat terrein heeft verloren gedurende het jaar. Op Interlagos keerde de Spanjaard na zes races weer terug op het podium en behield hij nog even zijn vierde plek in het kampioenschap. 'Ik vind het jammer dat ik vroeger niet genoeg heb genoten van de wereldkampioenschappen of de overwinningen', zegt Alonso openhartig tegenover GQ Spanje. 'Nu doe ik er alles aan om zoveel mogelijk te genieten van mijn podiums, want je weet niet wanneer je er weer eentje kan pakken.'

Toch heeft de Aston Martin-rijder nog altijd één doel voor ogen. De man uit Oviedo wil immers zijn 33e overwinning in de wacht zien te slepen. Gezien de start die Aston Martin kende lijkt een dergelijke zege nog altijd een mogelijkheid in de ogen Alonso. 'Ik wil weer winnen. Het zou voor mij heel erg goed zijn om nog één of twee zeges op mijn naam te schrijven. Om heel eerlijk te zijn, zou ik op dit moment eerder voor een overwinning kiezen dan voor plezier hebben.'

Alonso hoopt op terugkeer bij Dakar

De tijd die Alonso nog heeft om een zege te boeken, begint wel rap af te nemen. De coureur is 42 jaar, maar nog lang niet klaar met racen. Wel nadert hij het einde van zijn Formule 1-loopbaan. 'Als ik klaar ben met de Formule 1, zou ik graag terugkeren naar de Dakar. Als ik de Dakar win, dan zou me dat compleet maken.' Alonso heeft twee kampioenschappen in de Formule 1 en hij wist de 24 uur van Le Mans te winnen, maar een prijs in Dakar mist nog. 'Dan laat ik een bijna ongeëvenaarde erfenis achter', concludeert de Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws