Albers en Knoors zien Pérez stranden in Q1: 'Hij hoort gewoon te presteren' Formule 1
Formule 1

Albers en Knoors zien Pérez stranden in Q1: 'Hij hoort gewoon te presteren'

Albers en Knoors zien Pérez stranden in Q1: 'Hij hoort gewoon te presteren'

Waar Max Verstappen het onderste in het vat nog over lijkt te hebben, zien Christijan Albers en Ernest Knoors juist dat Sergio Pérez het voor de zoveelste keer nét niet voor elkaar weet te boksen. Na afloop van de kwalificatie op Silverstone schuiven de twee aan bij Viaplay, waar ze voornamelijk benadrukken dat Pérez gewoonweg achterblijft als de rest lijkt te verbeteren, en dat dit alles behalve de bedoeling is. Ook de prestatie van De Vries, het akkefietje bij Ferrari en de prestaties van McLaren kwamen kort aan bod.

Één ding is zeker: waar Verstappen keer op keer laat zien wat hij waard is, faalt Pérez om zijn potentie waar te maken. Voor de vijfde keer op rij weet de Mexicaan Q3 niet te behalen, terwijl Verstappen voor het eerst in tijden enigszins te maken kreeg met concurrentie en er alsnog met pole position vandoor gaat. Voor Albers en Knoors is het inmiddels wel duidelijk. ‘Max (Verstappen, red.) is gewoon een klasse apart.’ Wat Pérez betreft hebben de heren logischerwijs hun twijfels. ‘Pérez heeft gewoon geen greintje geluk, maar uiteindelijk gaat het daar ook niet om. Hij heeft uiteindelijk dezelfde kansen als iedereen, en of de omstandigheden nou minder gunstig zijn of niet, hij hoort te presteren.’ Al met al ziet de toekomst er voor Pérez niet bepaald rooskleuriger uit na de behaalde zestiende startpositie.

Voor Verstappen hebben de twee echter alleen maar lovende woorden over. Ze twijfelden na afloop van de kwalificatie zelfs of Verstappen wel alles heeft laten zien wat hij in zich heeft. ‘Hij presteerde goed, maar het was uiteindelijk geen mega ronde die Verstappen neerzette.’ De twee zijn ervan overtuigd dat hun landgenoot nóg veel sneller had gekund, maar ook Verstappen zelf had al aangegeven niet alles vrij gegeven te hebben deze kwalificatie. Knoors benoemd ook nog het gebrek aan DRS in de eerste twee delen van de kwalificatie, wat volgens hem ook een reden kan zijn dat Verstappen zowel Q1 als Q2 niet mega presteerde. Al met al mag Verstappen wel tevreden zijn volgens de twee, want die pole position is binnen.

Lastige situatie voor De Vries, miscommunicatie bij Ferrari en een verrassend McLaren

Ook Nyck de Vries had het lastig tijdens de sessies op zaterdag. Een akkefietje in de pitstraat, compleet met unsafe release waarin hij en Lando Norris elkaar bijna raken, is de kers op de taart van een teleurstellende kwalificatie voor de Nederlander. Ondanks dat De Vries zelf weinig kon doen aan het incident was zijn oplossing toch vrij gevaarlijk, aldus Knoors. ‘Hij stuurt heel erg sterk naar rechts en voor je het weet neem je een slang of iets anders vanuit de pitstraat mee, en dat is heel gevaarlijk.’ Zelf geeft de Alpha Tauri-coureur tegenover Viaplay ook aan echt niks gezien te hebben. Uiteindelijk start De Vries de race als negentiende, en in het bijzonder naast Haas-coureur Kevin Magnussen. Albers weet één ding zeker: Magnussen wil je liever niet naast je hebben in een race. ‘Magnussen is echt vervelend in een race.’ Toch is dit het lot dat De Vries te wachten staat, maar er is voldoende ruimte voor verbetering bij de Nederlander.

Verder was ook het akkefietje binnen het team van Ferrari een enigszins opmerkelijke situatie volgens de heren. Volgens hen is het overduidelijk dat de spanning binnen het team hoog ligt, maar toch hebben ze het geluk dat ze er nog aanzienlijk goed voorstaan voor de race van zondag. De voorkeur binnen het team schemert wel voorzichtig door: Leclerc is al een tijd de snellere binnen het team, en deze actie zet dat feit kracht bij. En ook binnen het team van McLaren gebeurde iets merkwaardigs, maar dan in positieve zin. Na een stroeve seizoensstart lukt het de Britse renstal dan toch om mee te doen voor de podiumplekken. ‘McLaren moest van ver komen, maar gelukkig zagen ze de fout die ze hadden gemaakt al op tijd aan het begin van het seizoen.’ Volgens Knoors is het geen kwestie van een concept dat het team aan moest passen, maar was het enkel zaak om upgrades te introduceren die de auto en het chassis beter vorm konden geven. De grote upgrade, die werd geïntroduceerd in Oostenrijk, werpt nu zijn vruchten af met een tweede en derde startpositie voor de race op zondag, vlak voor de mannen van Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws