Alfa Romeo blij met elk punt: 'Het is dit jaar bijna onmogelijk om punten te halen' Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo blij met elk punt: 'Het is dit jaar bijna onmogelijk om punten te halen'

Alfa Romeo blij met elk punt: 'Het is dit jaar bijna onmogelijk om punten te halen'

Xavi Pujolar geeft aan dat het bijna onmogelijk is voor de teams in het middenveld om dit seizoen punten te scoren. Volgens Alfa Romeo's head of trackside engineering is er een duidelijke verdeling tussen de top-vier en het middenveld, waardoor er op een dag waarbij geen enkele coureur uitvalt maar twee plekken in de top-tien overblijven voor het middenveld. 'Dat zet druk op iedereen en maakt het nog belangrijker om de finish te halen', stelt de Spanjaard tegenover Motorsport.com.

Het 2023-seizoen wordt gedomineerd door Red Bull Racing. Het team heeft tot nu toe alle races gewonnen, waarbij Max Verstappen vijf keer de racewinnaar was. Teamgenoot Sergio Pérez kwam twee keer als racewinnaar over de eindstreep. Geen enkel team lijkt in de buurt te komen van de Oostenrijkse renstal, maar het is wel duidelijk dat er een top-vier is. Mercedes, Ferrari en Aston Martin staan allemaal dicht bij elkaar.

Pujolar: 'Een honderdste of duizendste van een seconde maakt het verschil'

Het middenveld ligt daarnaast ook erg dicht bij elkaar. Alpine probeert zich langzaamaan los te maken van het middenveld en meer naar de top-vier te schuiven, maar de andere teams zoals McLaren, Haas, AlphaTauri en Alfa Romeo moeten elke race de strijd met elkaar aangaan om de laatste paar punten te bemachtigen. Volgens Pujolar ligt het zo dicht bij elkaar dat elke honderdste of duizendste van een seconde het verschil kan maken tussen een plek in de punten, of juist helemaal niet.

'Het zit veel te dicht op elkaar, er zit bijna niets tussen een P9 of een P19', stelt Pujolar. 'Je weet nooit wat je kan verwachten en waar je zal eindigen als je aan de race begint.' Volgens Pujolar ligt er ook een immense druk op het middenveld. 'Het is belangrijk om ten eerste de race uit te rijden, maar daarnaast wil je ook nog P9 of P10 halen zodat er tenminste punten op de teller komen.'

Alfa Romeo pakt langzaamaan WK-punten

Tijdens de Grand Prix in Barcelona kreeg Alfa Romeo er twee punten bij doordat Zhou Guanyu op de negende plaats binnenkwam. 'Dat was het maximale wat we dat weekend konden halen', vertelt Pujolar. 'Dit is hoe we punten moeten pakken, beetje bij beetje. Het is wel lastig om dat consistent te doen, want alle andere teams in het middenveld zullen er ook wel zo over denken.' Het blijft spannend volgens Pujolar, 'want het ene weekend kan je je in de punten bevinden, en het andere weekend ben je niet eens in de buurt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws