Alonso blijft positief ondanks alarmerende tegenvallers: 'We draaien een geweldig seizoen!' Formule 1
Formule 1

Alonso blijft positief ondanks alarmerende tegenvallers: 'We draaien een geweldig seizoen!'

Alonso blijft positief ondanks alarmerende tegenvallers: 'We draaien een geweldig seizoen!'

Aston Martin is het spoor al langere tijd bijster, maar sinds het team upgrades introduceerde in Austin ziet het er met de dag rampzaliger uit. Ook het raceweekend in Mexico kende een dramatisch einde voor de Britse renstal, want zowel Fernando Alonso als Lance Stroll moesten genoegen nemen met een uitvalbeurt. Wonder boven wonder kon vooral Alonso het toch nog opbrengen om de positieve punten te benadrukken.

Aston Martin springt van het ene drama in het andere. Aan het begin van het seizoen leek de Britse renstal nog ijzersterk: Alonso belandde regelmatig op het podium als best of the rest achter de Red Bull Racing-coureurs, maar naarmate het seizoen vorderde begon het er steeds slechter uit te zien. De concurrentie kwam met baanbrekende upgrades, maar Aston Martin bleef radeloos achter. Het laatste pakket upgrades, welke in Austin voor het eerst gebruikt werden, lijkt er nog een schepje bovenop te doen. Het pakket werkt niet naar behoren en het team kan al twee weekenden op rij geen resultaat neerzetten.

Aston Martin-drama in Mexico

Het zou dan ook in lijn der verwachting liggen dat de frustratie bij de coureurs steeds hoger oploopt, maar niets is minder waar. Alonso verscheen namelijk bijzonder rustig voor de camera van Formula1.com om zijn verhaal te doen na afloop van de race. 'We voelden eigenlijk meteen dat er iets mis was met de auto, want we waren vooral heel langzaam. We stuurden Lance nog vooruit om een zo goed mogelijk resultaat binnen te slepen, maar het mocht niet baten.' Uiteindelijk eindigde ook Stroll namelijk met een uitvalbeurt, dus alle strategische noodkreten hielpen het team uiteindelijk ook niet uit de brand.

Volgens de Spanjaard was de tegenvallende snelheid niet alleen tijdens de race een probleem. 'We waren sowieso heel langzaam. Niet alleen tijdens de race, maar gewoon het hele weekend. We hebben het lastig gehad hier.' Toch probeert Alonso er nog altijd het beste van te maken, en hij hoopt logischerwijs weer een stijgende lijn op te kunnen pakken in de laatste drie races van het seizoen. 'Soms leer je meer van lastige weekenden dan van een uitstekende prestatie, dus hopelijk is dat deze keer ook het geval.'

Alonso stellig: 'Nog altijd een uitstekend seizoen'

Inmiddels wordt er regelmatig benadrukt dat Aston Martin toch wel de grote verliezer is van 2023, maar Alonso wil daar zelf nog niks van horen. 'Natuurlijk willen we blijven vechten voor podiumplekken,' benadrukt de Spanjaard, 'maar momenteel zijn we daar gewoon niet toe in staat.' Alonso blijft, met al zijn ervaring, vooral realistisch, en het rationele denken lijkt nog altijd de overhand te nemen. 'Nee, het frustreert me niet. We hebben een fantastisch seizoen achter de rug, en zelfs als we de rest van 2023 alleen nog maar uitvalbeurten achter onze naam krijgen was dit een geweldig seizoen voor het team.' Toch moet ook Alonso afsluiten met nuance: 'Maar ik hoop toch wel dat we dit seizoen met een klapper af kunnen sluiten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws