Ralf Schumacher velt oordeel over Aston Martin: 'Het vat is inmiddels leeg daar' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher velt oordeel over Aston Martin: 'Het vat is inmiddels leeg daar'

Ralf Schumacher velt oordeel over Aston Martin: 'Het vat is inmiddels leeg daar'

Ralf Schumacher denkt te weten waar het abrupte einde van de stijgende lijn van Aston Martin vandaan kwam. Volgens de broer van Michael Schumacher speelde onder andere Dan Fallows, de technisch directeur die Red Bull Racing verliet voor een avontuur bij Aston Martin, een grote rol in het succes van de Britse renstal. Maar het vat zou inmiddels leeg zijn, en dat heeft grote gevolgen op de prestaties van het team.

Aston Martin begon als de grote verrassing aan het seizoen van 2023. Fernando Alonso streed de eerste paar raceweekenden mee om de podiumplekken en wist er zelfs een enkeling te bemachtigen, maar al snel nam het succes steeds verder af. De Britse renstal wordt inmiddels aan alle kanten voorbij gereden en het team lijkt de smaak maar niet te pakken te krijgen. Niemand lijkt ook maar enig idee te hebben wat achterliggende redenen betreft, maar Schumacher heeft wel een idee.

Red Bull-ervaring leverde succes op voor Aston Martin

Schumacher benadrukte tegenover de Duitse tak van Sky Sports namelijk dat Dan Fallows mogelijk zijn Red Bull-ervaring toe kon passen bij Aston Martin. 'Als je beide bolides vergelijkt zie je al snel dat die van Aston Martin vergelijkbaar is met die van Red Bull, en daar is natuurlijk een reden voor. Niet alleen Fallows ging richting Aston Martin, want er kwamen ook nog andere medewerkers mee, en die hebben natuurlijk een goed geheugen.' Toch lijkt het momentum van de eerste helft van het seizoen er inmiddels uit te zijn, maar de reden daarachter blijft vooralsnog onduidelijk binnen het team.

Schumacher hoopt, zoals vele andere fans, dat de Britse renstal de stijgende lijn weer kan hervatten. 'Ik hoop dat ze die topvorm van eerder dit seizoen weer terug kunnen vinden, maar na Mexico weten we sowieso meer.' Toch vraagt Schumacher zich af of de Red Bull-kennis van Fallows mogelijk op is. 'Maar wat nou als voormalig Red Bull-man Fallows veel informatie van Red Bull over kon brengen op de auto van dit jaar, en het vat inmiddels leeg is omdat hij te weinig wist van de meest recente vooruitgang?' Volgens de Duitser is het haast de enige uitleg voor het voortdurende probleem bij Aston Martin: 'In ieder geval kan dat sowieso een reden zijn voor de stagnatie van de verbetering.'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws