Alonso voelt zich machteloos: 'Geen moment vertrouwen in de auto gehad, ik lever geen goed werk' Formule 1
Formule 1

Alonso voelt zich machteloos: 'Geen moment vertrouwen in de auto gehad, ik lever geen goed werk'

Alonso voelt zich machteloos: 'Geen moment vertrouwen in de auto gehad, ik lever geen goed werk'

Aston Martin begon ijzersterk aan het seizoen, maar is inmiddels in een vrije val terechtgekomen, waarbij eerste rijder Fernando Alonso zich steeds machtelozer begint te voelen. De ervaren Spanjaard verloor dit weekend al tweemaal de controle over zijn bolide, en geeft aan het vertrouwen in zijn auto kwijt te zijn.

Met zes podiumplekken in de eerste acht Grands Prix maakte Alonso een bliksemstart mee bij zijn nieuwe werkgever, maar in de tien daaropvolgende Grand Prix-weekenden wist hij alleen in een regenachtig en chaotisch Zandvoort nog het podium te betreden door als tweede te eindigen achter Max Verstappen. Alonso was tot en met de Grand Prix van Japan nog de enige coureur die elke keer Q3 wist te halen, maar ontbrak in de laatste twee kwalificatiesessies in Q3.

In de Verenigde Staten startte Alonso na een Q1-uitschakeling vanuit de pitstraat, en viel hij uit met problemen aan zijn auto. Na afloop van het weekend gaf Aston Martin aan dat het onvoldoende tijd had gehad om de afstelling te optimaliseren met de nieuwe upgrades, maar op het Autódromo Hermanos Rodríguez vergaat het Alonso nog niet veel beter. De 42-jarige veteraan kwalificeerde zich als dertiende.

Alonso spinde al tweemaal

Veel vertrouwen in verbetering in de Grand Prix heeft hij niet. 'Het is heel lastig. Op vrijdag verloor ik de auto in een snelle bocht, en op zaterdag verloor ik de controle op de kerbstones. Het lijkt erop dat we op het randje zitten qua grip.' De spin van Alonso in de kwalificatie zorgde er onder meer voor dat teamgenoot Lance Stroll en McLaren-coureur geen tijdverbetering konden laten noteren en zo in Q1 afvielen.

Alonso ontevreden over eigen niveau

Waar Stroll opnieuw vanuit de pitstraat zal starten, gaat Alonso hopen op meer geluk vanaf P13. 'We zijn in elke sessie langzaam. Het is dus niet alleen in de kwalificatie. We worstelen al het hele weekend. We moeten met zijn allen aan de slag om weer het maximale eruit te halen, want dat doen we momenteel niet', zegt de Asturiër, die zelf ook niet het gevoel heeft dat hij op de toppen van zijn kunnen presteert. 'Het hele weekend is moeilijk voor mij.'

Alonso begint hierdoor ook aan zijn eigen prestaties te twijfelen. 'Ik weet het niet, maar misschien heeft Lance (Stroll, red.) dit weekend wat meer vertrouwen. Ik in ieder geval niet. Ik lever dit weekend geen goed werk. Gevoelsmatig loop in steeds achter de feiten aan en heb ik geen enkel moment vertrouwen in de auto gehad', zegt de Spanjaard tegen Motorsport.com. Aangezien Stroll vanuit de pitstraat start met andere onderdelen, lijkt ook daar weinig sprake van vertrouwen te zijn.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws