Alonso blijft strijdlustig: 'We moeten verbeteren, daar bestaat geen twijfel over' Formule 1
Formule 1

Alonso blijft strijdlustig: 'We moeten verbeteren, daar bestaat geen twijfel over'

Alonso blijft strijdlustig: 'We moeten verbeteren, daar bestaat geen twijfel over'

Fernando Alonso is blij met het ritme dat Aston Martin had gevonden tijdens de Grand Prix van België, maar is zich er zeker van bewust dat hij niet heeft kunnen vechten voor het podium. De Spanjaard ontbreekt al een aantal Grands Prix op het podium en daar wil hij verandering in brengen. De tweevoudig wereldkampioen is wel blij met het resultaat van de race in de Belgische Ardennen.

Alonso leek aan het begin van het seizoen een abonnement te hebben op de derde plaats in elke Grand Prix, maar de laatste tijd was de Spanjaard niet op het podium te vinden. Tijdens de Grand Prix van België had de tweevoudig wereldkampioen eindelijk weer het gevoel dat hij zijn ritme terug had. 'Vandaag in de race kwam alles een beetje op zijn plaats en konden we het ritme vinden. Ik had een goede start', vertelt Alonso in gesprek met het Spaanse SoyMotor. 'Naar Eau Rouge koos ik de juiste kant en gelukkig haalde ik daardoor veel auto's in', vervolgt de Aston Martin-coureur.

Op zaterdag ging het nog mis, toen crashte de 42-jarige tijdens de Sprint. Op zondag ging het goed. 'Ik dacht dat als ik niet hetzelfde ritme had als in de laatste paar races, ik misschien een beetje zou terugvallen, maar vandaag hadden we het ritme, we konden standhouden tegen de Mercedessen, George daarachter, Norris, en daardoor tien punten pakken', glimlacht Alonso. Hoe dan ook is het duidelijk dat Aston Martin moet verbeteren als ze weer terug willen keren naar het podium. 'Ik kon niet vechten voor het podium', concludeert de Spanjaard.

Alonso stellig: 'We moeten verbeteren, daar bestaat geen twijfel over'

Aston Martin presteert al een paar Grands Prix niet meer op hetzelfde niveau als ze aan het begin liet zien. Alonso verlangt ook weer naar het vechten voor podiums. 'We moeten verbeteren, daar bestaat geen twijfel over. Hoewel de race vandaag goed ging en we punten hebben gescoord, konden we niet vechten voor het podium of het is een beetje ver weg gevallen. We moeten verbeteren', klinkt de Aston Martin-coureur strijdlustig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws