Alonso denkt dat Mercedes gewoon even geluk had: 'In Canada hebben ze geen schijn van kans' Formule 1
Formule 1

Alonso denkt dat Mercedes gewoon even geluk had: 'In Canada hebben ze geen schijn van kans'

Alonso denkt dat Mercedes gewoon even geluk had: 'In Canada hebben ze geen schijn van kans'

Fernando Alonso geeft aan dat Mercedes niet gewend moet raken aan de twee plekken op het podium, want in Canada zal Aston Martin weer terugslaan. Volgens de Spaanse coureur had Aston Martin in Barcelona gewoon te kampen met een tegenvallend weekend, maar in Montreal zal de Britse renstal weer laten zien wat ze waard zijn. 'Daar zijn we weer competitief en gaan we Mercedes verpletteren', stelt Alonso tegenover The Mirror.

Ondanks dat het zijn thuisrace was, was het het slechtste raceweekend van Alonso tot nu toe. De Spaanse coureur kwam binnen op de zevende plek, achter teamgenoot Lance Stroll. Volgens de Aston Martin-coureur zegt dit weekend verder niets over de prestaties van hem en zijn team en zullen ze zich volledig herpakken bij de volgende Grand Prix in Canada.

Alonso: 'Mercedes moet niet wennen aan dit soort resultaten'

Door de tegenvallende resultaten van Aston Martin kon directe concurrent Mercedes het gat goed dichten. Zo goed zelfs, dat ze de tweede plek in de WK-stand van de constructeurs hebben overgenomen, na een dubbele finish op het podium. Mercedes staat nu achttien punten boven Aston Martin. Volgens Alonso moeten de coureurs van de Duitse renstal daar echter niet gewend aan raken.

'Ik zal dit jaar niet te vaak verslagen worden door Lewis Hamilton', stelt Alonso. De Mercedes-coureur komt nu namelijk dicht in de buurt in de WK-stand. 'Tijdens de race in Barcelona ging het gewoon niet meer lukken, het ging al fout bij de kwalificatie', legt de Spanjaard verder uit. 'Ik ben blij dat ik goed teruggekomen ben, maar George Russell en Sergio Pérez waren gewoon te snel voor ons. Ik ben blij dat we in ieder geval punten hebben, maar in de volgende race gaan we ze weer verpletteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws